Primul bebeluș născut cu anticorpi după ce mama a fost vaccinată anti COVID-19

Primul bebeluș născut cu anticorpi după ce mama a fost vaccinată anti COVID-19

S-a născut primul bebeluș cu anticorpi pentru COVID-19, după ce mama a fost vaccinată cu Moderna, în timp ce era gravidă. Este vorba de o femeie din Statele Unite care s-a aflat în prima linie a combaterii pandemiei. Pediatrii au detectat anticorpii la noul născut și îi îndemnă pe toți pediatrii din lume să studieze eficacitatea și siguranța vaccinurilor anti-Covid-19 la femeile însărcinate și care alăptează.

O femeie din Statele Unite, cadru medical aflat în prima linie în lupta anti-COVID, a primit prima doză de vaccin Moderna, în luna ianuarie, când era însărcinată în 36 de săptămâni. Ea a născut un bebeluș căruia medicii i-au detectat anticorpi împotriva COVID-19 încă de la naștere, în cordonul ombilical. Medicii pediatri din Florida vorbesc despre primul bebeluș din lume născut cu anticorpi COVID-19, după vaccinarea mamei. Medicii și-au prezentat concluziile într-un articol care urmează să fie publicat.

CHAD RUDNIK-pediatru SUA „Studiile următoare trebuie să determine cât vor dura anticorpii, să determine nivelul de protecție, de câți anticorpi are nevoie bebelușul, pentru a fi protejat.”

Medicii din Florida îi roagă pe toti pediatrii să creeze un registru de sarcină și alăptare și să efectueze studii de eficacitate și siguranță ale vaccinurilor anti-Covid-19 la femeile însărcinate și care alăptează.


Între timp, Moderna, una din cele mai importante companii americane care distribuie vaccine anti COVID-19, a anunțat că a început testele pentru vaccinarea copiilor cu acest vaccin.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii