Soția opozantului Alexei Navalnîi, Iulia, a părăsit Rusia și a plecat în Germania

Soția opozantului Alexei Navalnîi, Iulia, a părăsit Rusia și a plecat în Germania

Iulia, soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, condamnat săptămâna trecută la aproape trei ani de închsoare, a plecat cu un avion din Rusia în Germania. Din primele informații oferite de presa internațională, ieșirea acesteia din țară nu este o plecare în exil, ci o vizită temporară, în locul în care soțul ei a fost tratat după otrăvire.

Conform jurnaliștilor ruși, Iulia Navalnaia s-a îmbarcat pe un aeroportdin Moscova într-un avion cu destinaţia Frankfurt. Dar avocaţii ei au spus că nu au cunoştinţă despre o plecare a clientei lor în Germania. În ultimele săptămâni, după revenirea acasă a soțului ei, Aleksei Navalnîi, Iulia a avut și ea probleme cu poliția rusă, fiind chiar arestată pentru scurt timp în 23 ianuarie.

Motivele călătoriei nu sunt cunsocute, însă Iulia ar putea avea legătură cu persecuțiile la care a fost supusă familia sa. Iziariștii germani scriu că șoția lui Nvalnîi ar putea cere azil politic în străinătate.

Dizidentul rus a fost arestat la revenirea sa în Rusia, la 17 ianuarie, după ce a primit îngrijiri timp de cinci luni în Germania, în urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok, în august, de care-l acuză pe Vladimir Putin şi serviciile secrete. Kremlinul dezminte că ar fi jucat vreun rol.

Pe 2 februarie, el a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu privire la încălcarea eliberării condiţionate într-un caz de deturnare de fonduri, prin comutatea pedepsei de trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare la care a fost condamnat în 2014.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii