Temperaturi arctice în Texas, mulți oameni au murit de frig

Temperaturi arctice în Texas, mulți oameni au murit de frig

Milioane de oameni au răbdat frig în locuințe din cauza penelor de curent prduse în urma ninsorilor abundente. Mai mulți oameni au murit de frig iar autoritățile le-au recomandat celor afectați de valul de aer rece să rămână în locuințe.

Cel puțin 21 de oameni au murit până acum din cauza unui val de frig extrem care s-a abătut asupra unor regiuni extinse din SUA, iar milioane de oameni îngheață de frig în case, după ce rețeaua de energie electrică a cedat.

Suntem la marginea centrului orașului Dallas, în districtul Deep Elem, și cum puteți vedea , drumurile sunt acoperite. După cum se vede, au reușit să curețe străzile principale, dar multe din străzile lăturalnice nu au fost curățate și este foarte greu să circuli pe ele. Acesta este și motivul pentru care autoritățile le cer oamenilor să nu circule pe străzi.

În Texas, unde oamenii sunt obişnuiţi cu ierni mult mai blânde, temperaturile au ajuns la minus 20 de grade Celsius. În Dallas, de exemplu, a fost mai frig decât în Anchorage, Alaska.

Acest fenomen nu a mai avut loc de ani de zile. Nu a fost posibil până acum ca să iei zăpada în mâini aici în Texas. A nins foarte mult, este rece. A fost chiar frig în ultimele zile.

Generatoarele electrice au înghețat pur și simplu și nu au mai fost capabile să genereze curent electric. La fel și gazul care a trecut prin aceste generatoare , a înghețat deasemenea.

Autorităţile au fost nevoite să închidă centrele de vaccinare şi au încercat să folosească 8.400 de vaccinuri care trebuie să fie păstrate la temperaturi de sub zero grade înainte ca acestea să expire, după ce un frigider de rezervă s-a stricat.

În timp ce alte regiuni ale Statelor Unite se confruntă cu temperaturi extrem de scăzute și furtuni de zăpadă, statul Carolina de Nord a fost devastat de o tornadă. Rămân în vigoare avertizări meteo de vreme severă pentru regiuni unde trăiesc peste 100 milioane de americani.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii