Vaccinul Astra Zeneca nu se mai folosește în mai multe state europene

Vaccinul Astra Zeneca nu se mai folosește în mai multe state europene

Germania, Franța, Italia și Spania au decis să oprească imunizările împotriva COVID-19 cu vaccinul Astra Zeneca, pentru o anumită perioadă de timp. Până acum, 11 state UE au suspendat complet vaccinarea cu serul AstraZeneca. Compania Astra Zeneca spune, totuși, că vor fi reanalizate toate datele de siguranță disponibile. Experții Organizației Mondiale a Sănătății dar și cei ai Agenției Europene se întîlnesc azi pentru a analiza datele despre vaccinul Astra Zeneca.

Până în acest moment, 11 țări din Uniunea Europeană au suspendat complet vaccinarea cu AstraZeneca. Ele sunt: Danemarca, Italia, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Germania, Franța, Spania, Slovenia, Portugalia și Cipru. Au suspendat doar parțial, vaccinarea cu loturile identificate că ar avea probleme: Austria, Estonia, Letonia, Lituania, Luxemburg și România. Alte state din Europa dar din afara Uniunii Europene care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca sunt Norvegia și Islanda.

Măsura vine după suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele vaccinate.

EMMANUEL MACRON-președintele Franței „La recomandarea ministrului  sănătății francez și a autorităților sanitare pentru că este o chestiune de siguranță sanitară am decis în conformitate cu poiliticile europene am decis să suspendăm din precauție administrarea vaccinului Astra Zeneca.”

MICHEAL MARTIN-premierul Irlandei  „Am decis să suspendăm vaccinarea cu Astra Zeneca, din precauție, în urma cazurilor clinice apărute, până când Agenția Europeană a Medicamentului va analiza vaccinul. Sperăm că este o măsură temporară și că putem reveni la vaccinarea cu Astra Zeneca. Continuă să administrăm vaccinurile Pfizer Biontech și Moderna până ajungem la 70% din populație.”

AstraZeneca a transmis, însă, că nu există dovezi științifice care să ateste o legătură între vaccinarea cu serul produs de companie și un risc crescut de tromboze. Compania anglo-suedeză spune, totuși, că vor fi reanalizate toate datele de siguranță disponibile.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii