Val de ger arctic, peste Europa

Val de ger arctic, peste Europa

Peste Europa trece un val de frig. În Grecia, a nins abundent, iar temperaturile au scăzut cu 40 de grade în câteva zile. Gerul și-a făcut simțită prezența și pe coastele Mării Baltice. În Polonia de exemplu, plajele s-au transformat în imagini de poveste.

În capitala Greciei, Atena, a nins atât de mult încât autoritățile le-au cerut localnicilor să rămână în case. Unii, nu s-au putut abține și au ieșit să filmeze momentele inedite.

În doar câteva zile, Grecia a înregistrat o diferență de temperatură de aproximativ 40 de grade: dacă acum câteva zile termometrele indicau peste 20 de grade, acum, în nordul țării, a fost înregistrată aceeași temperatură, dar cu minus.

Localnicii spun că nu au mai văzut așa ceva de 10-12 ani

Autostrada care trece prin capitala elenă a fost închisă din cauza condițiilor meteorologice, o situație rar întâlnită în centrul Greciei. În insule, viscolul a atins în unele locuri viteze de până la 120 de kilometri la oră.

Ger a fost și în Polonia unde pe litoralul Mării Baltice s-au format imagini de poveste. Apa a înghețat la mal, iar plaja, de obicei nisipoasă, s-a transformat într-un peisaj arctic.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii