Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei din Centrul Vechi

Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei din Centrul Vechi

Se vinde Hanul cu Tei, unul dintre cele mai cunoscute imobile din Centrul Vechi al Capitalei, potrivit unui anunț publicat de Sotheby’s International Realty. Construit în 1883, imobilul monument este în prezent proprietatea fostului fotbalist Ilie Dumitrescu și funcționează ca spațiu pentru evenimente corporate și private.

Fosta glorie a clubului Steaua și a echipei naționale cere pe Hanul cu Tei 1,65 milioane de euro. Imobilul are o suprafață construită de 1.490 mp, iar terenul pe care se află clădirea are 247 mp. Ilie Dumitrescu a investit sume însemnate în reabilitarea clădirii și a transformat-o, la un moment dat, într-una dintre cele mai interesante galerii de artă din București, care aduna dar și comercializa obiecte de artă vechi precum piese de mobilier, lambriuri, tapiserii, covoare, tablouri, obiecte decorative, icoane vechi, dar și albume de fotografii și documente vechi. În prezent imobilul e împărțit în trei zone: recepție/foyer, salon de evenimente și centru de conferințe. Toate deservite de bucătărie proprie. Practic, se vinde nu doar clădirea, ci și o afacere la cheie, într-una dintre cele mai cunoscute și mai frumoase clădiri din vechiul București.

„Sunt puține clădiri care să evoce Centrul Vechi mai bine ca Hanul cu tei (ar mai fi Banca Națională, dar aceea nu se vinde)”, se arată în descrierea imobilului monument de pe site-ul Sotheby’s. „Străjuind străzile pietruite numite după blănarii și lipscanii de altădată, hanul își arată mai întâi ferestrele ample, înalte și arcuite de la parter, colorate de faux vitralii. Etajul păstrează însă gloria de altădată, atent decorat cu elemente bogate precum brațele ce sprijină balconul de fier forjat, bordura comună ce funcționează ca ancadrament al ferestrelor înalte și înguste și denticulii ce țin ritmul sub acoperiș”, se mai spune în descrierea imobilului de pe site-ul societății de consultanță imobiliară. Sotheby’s are un portofoliu bogat în oferte de vânzare ale mai multor proprietăți istorice – conace, palate, hoteluri și vile, nu doar din București, ci din toată țara.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii