În plină desfășurare: Săptămâna Modei de la Londra. Cum s-a reinventat acest important eveniment /VIDEO

În plină desfășurare: Săptămâna Modei de la Londra. Cum s-a reinventat acest important eveniment /VIDEO

Săptămâna Modei de la Londra – London Fashion Week, desfăşurată într-un format digital, a debutat vineri, designerii sperând să-şi încânte publicul, aflat în confortul propriilor locuinţe, cu cele mai noi creaţii.

Întrucât Marea Britanie se află în lockdown naţional, înregistrări video difuzate în streaming au înlocuit obişnuitele defilări pline de viaţă.

Aproximativ 100 de branduri de vestimentaţie feminină şi masculină îşi vor prezenta colecţiile în următoarele câteva zile, într-un format adaptat pandemiei de COVID-19.

Este cu adevărat dificil pentru toată lumea în acest moment, dar în special în industria modei”, a declarat pentru Reuters Caroline Rush, directoare executivă a Consiliului Britanic al Modei.

”Săptămâna modei oferă un licăr de inspiraţie, un stimul care se conectează cu creativitatea şi meditează cu adevărat la impactul pe care moda îl are asupra societăţii şi culturii. Şi avem nevoie de aşa ceva”, a mai spus aceasta.

Mulți dintre designerii prezenți la importantul eveniment anul au ales locații inedite pentru a-și prezenta colecțiile. Cum ar fi muzeul Tate Britain, în aer liber, sau in interiorul unor clădiri de birouri, unde manechinele au evoluat în absenţa publicului.

Designerul Mark Fast spre exemplu a folosit oceanul drept sursă de inspiraţie pentru linia sa vestimentară toamnă-iarnă 2021-2022, care include jachete pufoase, pulovere şi rochii tricotate. Bluzele sunt decorate cu câte un urs polar sau o stea de mare, în timp ce rochiile, cu franjuri sau cu paiete care duc cu gândul la nişte sirene.

”Cred că ne dăm seama acum că nu este vorba despre cantitate, ci despre calitate şi că lucrurile pot fi făcute diferit în multe aspecte ale vieţii noastre şi în feluri noi, moda fiind una dintre acestea”, a comentat Fast pentru Reuters.

Pandemia a dus la închiderea magazinelor, studiourilor designerilor şi a fabricilor de confecții şi a impus restricţii de călătorie, context în care industria modei a fost grav afectată în ultimul an.

Pare oarecum dificil să te mai gândești la modă, când cuvântul de ordine din ultimul timp este sănătatea, dar, potrivit atât designerilor și mai ales  psihologilor, să nu omitem că moda are un aport important în viața noastră și ne menține optimismul!

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii