Firea ajunge la 4 procente în spatele lui Nicușor Dan, iar Piedone coboară pe locul 4 si s-ar putea retrage din cursă

Firea ajunge la 4 procente în spatele lui Nicușor Dan, iar Piedone coboară pe locul 4 si s-ar putea retrage din cursă

Într-un nou sondaj realizat de Epsilon Poll la comanda PSD, Gabriela Firea este acum la doar 4% în spatele lui Nicușor Dan, pe când Cristian Popescu Piedone a căzut pe locul 4, în spatele liberalului Sebastian Burduja.

Datele sondajului arată că Nicușor Dan conduce în intenția de vot pentru Primăria Capitalei cu 29%, în timp ce Gabriela Firea, candidatul PSD, îl umează îndeaproape cu 25%. Sebastian Burduja, acum cotat cu 17%, a reușit să îl depășească pe Cristian Popescu Piedone care este acum pe locul 4, cu 16%.

Același sondaj arată că o retragere a lui Popescu Piedone ar schimba clasamentul în favoarea Gabrielei Firea, care ar reuni și o mare parte din voturile simpatizanților lui Piedone și ar câștiga cu 35%, urmată de Nicușor Dan cu 31%, iar Burduja cu 19%. Pe de altă parte, o retragere a Gabrielei Firea nu l-ar ajuta pe Piedone, care într-un astfel de scenariu ar ieși pe locul 2 cu numai 26% din voturi, iar Nicușor ar câștiga cu 35%.

Sondajul Epsilon Poll a fost realizat între 20 și 22 mai, pe un eșantion de 5.112 respondenți, populație din mediul online, cu acces la internet prin adresa IP din Municipiul București, autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani. Mecanismul de analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, având o probabilitate verificată de 90%. Marja de eroare la nivelul întregului eșantion este de ±5%, la un nivel de încredere de 90%, iar metoda de culegere a datelor a fost prin chestionar online.

Noile rezultate confirmă gradul de încredere de care Firea se bucură în rândul bucureștenilor. Recent, actualul primar al Capitalei a declarat public faptul că Gabriela Firea ar putea să îi ia locul la Primăria Generală.

„Este o chestiune de mobilizare. Sunt alegeri într-un singur tur, există două bazine mari în Bucureşti, unul anti-PSD sau să-i spunem de dreapta şi unul PSD sau să-i spunem de stânga. Şi în interiorul acestor bazine, fiind mai mulţi candidaţi, oamenii se orientează către cel mai bine plasat. Deci, Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei”, a susținut Nicușor Dan într-o conferință de presă.

Gabriela Firea, creștere spectaculoasă.

Sunt mai puțin de 2 săptămâni rămase până la alegerile din 9 iunie, Gabriela Firea a reușit să recupereze mult in intenția de vot și se apropie de Nicușor Dan. Această creștere spectaculoasă îi conferă avantajul candidatului preferat de bucureșteni, în comparație cu contracandidații săi.

Sondajul realizat de Epsilon Poll a chestionat 3 scenarii posibile, pentru a analiza comparativ cât l-ar ajuta transferul de electorat pe un candidat sau altul.

Scenariul 1

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Primăria Municipiului București dvs. pe candidatul cărui partid I-ați vota?

  • Nicușor Dan 29%
  • Gabriela Firea 25%
  • Sebastian Burduja 17%
  • Cristian Popescu Piedone 16%

Scenariul 2

Dar dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Primăria Municipiului București și s-ar retrage Cristian Popescu-Piedone, dvs. pe candidatul cărui partid I-ați vota?

  • Gabriela Firea 35%
  • Nicușor Dan 31%
  • Sebastian Burduja 19%

Scenariul 3

Dar dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Primãria Municipiului București și s-ar retrage Gabriela Firea, dvs. pe candidatul cărui partid I-ați vota?

  • Nicușor Dan 35%
  • Cristian Popescu Piedone 26%
  • Sebastian Burduja 22%

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.9 ° C
24.4 °
20 °
67 %
1.5kmh
0 %
joi
38 °
vin
33 °
sâm
36 °
Dum
35 °
lun
30 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii