Scandalul medicamentului folosit de celebrităţile de peste Ocean pentru a slăbi se mută în România

Scandalul medicamentului folosit de celebrităţile de peste Ocean pentru a slăbi se mută în România

Scandalul medicamentului folosit de celebrităţile de peste Ocean pentru a slăbi se mută în România. Treisprezece medici, asistente şi farmacişti, au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii din Capitală pentru că au falsificat sute de reţete pentru Ozempic, un medicament destinat bolnavilor de diabet.

Medicamentele erau apoi vândute la negru, pe internet, oricui a vrut să cumpere. Capul rețelei este o asistentă medicală, angajată a unei clinici private din Bucureşti. Peste 700 de rețete false, compensate integral, au fost eliberate vreme de un an.

„Prejudiciul adus Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate reţinut în cauză în acest moment este de peste un milion de lei, echivalentul a 217.000 de euro”, spune Daniel Nedela, prim procuror PJ Sector 1, potrivit antena3.ro.

Clienţii clinicii habar nu au avut că în numele lor se ridică sute de reţete în care li s-a prescris Ozempic.

„Reţetele erau emise în baza clienților clinicii, beneficiari de cu tot felul de alte tratamente sau îngrijiri medicale. Aveau datele stocate în reţeaua clinicii şi astfel erau folosite, fără ştiinţa lor şi fără a necesita astfel de tratamente”, spune Ionuţ Burlacu, şef Serviciu Investigaţii Criminale.

În baza reţetelor falsificate au fost ridicate sute de cutii cu medicamente de la peste 140 de farmacii din Bucureşti şi localităţi din judeţul Ilfov. Mai mult, chiar doi dintre medicii clinicii au beneficiat de acest tratament, fără a avea nevoie de el.

Controversatul medicament, pe care oamenii vor să-l cumpere pentru slăbit, poate fi găsit, la negru, pe internet.

Medicii diabetologi spun încă că, din cauza celor ce vor să slăbească, adevăraţii bolnavi au de suferit.

Lipsa de Ozempic a generat o adevărată criză în farmaciile din România.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.2 ° C
34.4 °
32.8 °
35 %
2.7kmh
0 %
mie
35 °
joi
39 °
vin
32 °
sâm
34 °
Dum
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii