Gabriela Firea și Daniel Băluță, soluții pentru traficul sufocant din București

Gabriela Firea și Daniel Băluță, soluții pentru traficul sufocant din București

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a prezentat, vineri, pe pagina sa de Facebook, soluții pentru traficul bucureștean aglomerat, alături de primarul Sectorului 4, George Băluță. Cei doi au vorbit de pe șantierul viitorului pasaj rutier de la Apărătorii Patriei.

Gabriela Firea a prezentat, vineri, soluțiile pentru descongestionarea traficului bucureștean, alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Cei doi au vorbit de pe șantierul șantierul viitorului pasaj rutier de la Apărătorii Patriei, „cel care, odată finalizat, va veni în completarea pasajului Europa Unită și va fluidiza circulația rutieră într-una dintre cele mai tranzitate zone din București”, a spus Băluță.

Gabriela Firea a arătat că Bucureștiul se află pe locul opt în lume și pe locul patru în Europa, în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic auto.

„Cea mai mare problemă pe care o are în continuare Capitala şi care a reieşit din discuţiile cu cetăţenii din municipiul Bucureşti rămâne în continuare traficul sufocant care este generator de poluare. Soluţii sunt. Nu voi fi niciodată de acord cu faptul că unii spun că avem nevoie de specialişti de peste mări şi ţări.

Avem specialişti şi aici în ţară şi în Bucureşti şi avem şi soluţii. Multe dintre ele le-am aplicat, atât eu, cât şi colegii noştri din sectoare, încă de acum patru, cinci, şase ani şi s-au văzut efectele în Capitală. Din păcate, în ultimii patru ani nu s-au mai continuat aceste proiecte şi de aceea traficul este mai sufocant ca acum patru ani de zile şi, de asemenea, poluare”, a spus Gabriela Firea.

Candidata PSD a prezentat „soluții” pentru traficul bucureștean din care a enumerate un parc auto reînnoit pentru transportul public, benzi unice pentru vehiculele STB, pentru ambulanțe și taxiuri, intersecții corelate și semaforizate, subliniind și importanța lucrărilor mari de infrastructură.

„Este vorba despre înnoirea parcului auto al Societăţii de Transport Bucureşti şi am făcut acest lucru şi vom continua în perioada următoare. De asemenea, intersecţii semaforizate, intersecţii inteligente corelate. Bandă unică pentru transportul în comun, pentru ambulanţe şi pentru taxiuri. Cele mai importante sunt lucrările de mare infrastructură – podurile, pasajele, supralărgirile. Am realizat câteva mari obiective de infrastructură în mandatul anterior şi cu siguranţă aşa vom proceda şi în continuare”, a spus Firea.

Primii paşi pe care i-am făcut în anul 2016 am preluat de la Primăria Capitalei strada Luică, Turnu Măgurele, Iriceanu, Bulevardul Obregia şi primul lucru pe care l-am făcut este să lărgim aceste bulevarde. După ce le-am lărgit, am început să construim pasajele pentru a rezolva problemele de trafic pe care le-am avut în intersecţiile din această zonă. Primul pasaj pe care l-am şi finalizat, pasajul Europa Unită deja îşi face simţită prezenţa”, a spus el.

Daniel Băluță a precizat că pasajul de la Apărătorii Patriei va fi finalizat într-un an și opt luni maxim și va rezolva astfel un „conflict de intersecții”.

„Ne aflăm aici la al doilea şantier al pasajului Apărătorii Patriei, pasaj care într-un an şi jumătate, într-un an şi opt luni va fi finalizat şi va rezolva acest conflict de intersecţii pe care îl reprezintă zona Turnu Măgurele, Iriceanu şi Şoseaua Berceni. Spun lucrul acesta pentru că în trecut era un calvar tot ceea ce înseamnă trafic în această zonă”, a declarat edilul primarul Sectorului 4.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
35.9 ° C
36.1 °
35 °
28 %
2.7kmh
0 %
mie
36 °
joi
39 °
vin
33 °
sâm
35 °
Dum
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii