Termoficarea, în regres de 4 ani: 300 de milioane de euro pierduți de Nicușor Dan, bani obținuți de fosta administrație Firea

Termoficarea, în regres de 4 ani: 300 de milioane de euro pierduți de Nicușor Dan, bani obținuți de fosta administrație Firea

În campanie din 2020, termoficarea era principala temă electorală promovată de Nicușor Dan și USR, sub sloganul “vă promitem apă caldă”. Însă cifrele arată ca investițiile au mers mai lent în actualul mandat, comparativ cu fosta administrație Firea. În plus, din cauza ritmului lucrărilor impus de actualul edil, peste 300 de milioane de euro au fost pierdute.

Prezentă într-o emisiune la Digi 24, fostul primar Gabriela Firea și principalul contracandidat al lui Nicușor Dan la Primăria Capitatei, declară că numărul de kilometri de conducte înlocuiți între 2016 și 2020 ar fi de 308 km, în timp ce actualul edil a schimbat în mandatul său doar 260 de kilometri.

Însă cel mai grav, spune fostul primar, este faptul că 300 de milioane de euro, bani obținuți în mandatul ei pentru termoficare, prin Program Operațional Infrastructură Mare (POIM), au fost pierdute pentru București. Această situație a survenit din cauza ritmului lent în care au avansat lucrările, cu doi ani de stagnare și o accelerare abia în ultimul an.

„Am obținut 300 milioane euro pe POIM, fonduri europene. Doi ani după ce am lăsat această sumă mare, nu s-a întâmplat nimic. Apoi a organizat licitație și de un an de zile au început haotic șantiere, iar banii i-a pierdut. Acum iese și recunoaște că fondurile s-au fazat, adică banii s-au pierdut. Abia de un an de zile se înlocuiesc rețelele cu bani obținuți de echipa noastră”, a declarat Gabriela Firea.

Șantierele apărute în ultimul an în București lasă impresia de un mod de lucru haotic, fără să ofere o predictibilitate cetățenilor cu privire la o arie geografica sau un grafic de timp al lucrărilor.

Firea și Dan, bătaie la sutimi pe 9 iunie pentru Primăria Capitalei.

Sunt mai puțin de 2 săptămâni rămase până la alegerile din 9 iunie, iar Gabriela Firea a reușit să recupereze mult în intenția de vot și se apropie de Nicușor Dan.

Datele celui mai recent sondaj, realizat de Epsilon Poll, arată că Nicușor Dan conduce în intenția de vot pentru Primăria Capitalei cu 29%, în timp ce Gabriela Firea, candidatul PSD, îl umează îndeaproape cu 25%. Sebastian Burduja are 17%, iar Cristian Popescu Piedone este pe locul 4, cu 16%.

„Sondajele recente arată o diferență mică între mine și primarul general. Tendința este că domnul primar scade, iar eu cresc pentru că eu am mers în cartiere și mi-am făcut oferta cunoscută”, a mai spus fostul primar Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
27.1 ° C
27.8 °
25 °
53 %
4.1kmh
0 %
lun
27 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii