Și incompetența ucide

Și incompetența ucide

Ministrul Sănătății a deslușit până la urmă „dosarul deceselor COVID”. A făcut public și raportul final așa că, aparent, ne-am lămurit: rezultă un plus de 7.000 de decedați în urma infectării cu SARS-COV 2.

Am spus aparent dintr-un motiv simplu: lipsesc câteva răspunsuri, la câteva întrebări pe care nu le-a pus nimeni, niciodată. De exemplu, dacă avem 31.000 de morți și nu 24.000, cât la sută reprezintă cazuri incerte, pe românește decese din alte cauze dar „îndosariate” la „alerte.ms.ro” ori corona.forms. Cum ar fi… decese rezultate în urma infecțiilor nosocomiale. Sau decese înregistrate eronat. Apoi, de ce au existat două sisteme de raportare? Și care este mai bun, corona.forms sau alerte.ms?

În subsidiar, aș fi vrut să văd aceeași efervescență și într-o altă speță, aceea legată de decesele din boli cronice netratate la timp. Dar sigur, acestea nu sunt nici măcar o rubrică prin statistici, d-apăi să constituie vreo preocupare majoră pentru guvernanți.

Și dacă tot suntem la cifre, au anunțat, cu surle și trâmbițe, că avem 3,6 milioane de vaccinați, adică tot atâția care au imunitate. Bun, dar milionul de cetățeni care au avut deja boala, pe aceștia unde-i punem? Sau imunitatea naturală nu se socotește? Mai mult, dacă facem calculul pe București, observăm relativ ușor, cu minime cunoștințe de aritmetică, faptul că majoritatea locuitorilor din Capitala României are imunitate.

Și tot așa la nesfârșit. Guvernanții se joacă de-a statistica iar noi ne jucăm de-a struții care înghit tot atunci când nu-și țin capul în nisipul eternei tranziții.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii