Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății a acordat toate avizele și autorizațiile necesare funcționării spitalului construit din donații de Asociația „Dăruiește Viață”

Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății a acordat toate avizele și autorizațiile necesare funcționării spitalului construit din donații de Asociația „Dăruiește Viață”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a adus aduce clarificări în legătură cu spitalul construit de Asociația „Dăruiește Viață” și cu incidentul de  la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon. Gale

Primii pacienţi ar putea intra de astăzi în spitalul construit de Asociația „Dăruiește Viață”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Radio România Actualități.

Ministerul Sănătății a acordat toate avizele și autorizațiile necesare funcționării spitalului construit din donații de Asociația ‘Dăruiește Viață’, iar astăzi (marți n.r.) ar putea intra acolo primii pacienți, a anunțat ministrul Alexandru Rafila, la emisiunea „Serviciul de Noapte” cu Maria Țoghină de la Radio România Actualități.

El a mai spus că nu a pus piedici acestui proiect, așa cum a fost acuzat de reprezentantele Fundației ‘Dăruiește Viață’.

“În primul rând, nu punem piedici. Ministerul Sănătății a acordat toate avizele și autorizațiile acestei construcții, care face parte din Spitalul „Marie Curie”. În luna ianuarie, Spitalul „Marie Curie” a primit un aviz de principiu pentru această clădire. La 20 februarie, Spitalul „Marie Curie” a solicitat avizul pentru structura sanitară și acesta a fost acordat, iar pe data de 8 aprilie a fost acordată de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București autorizația sanitară de funcționare. Am avut întâlniri repetate și cu cei de la ‘Dăruiește Viața’ și cu conducerea spitalului, dar sper că aceste neînțelegeri să se încheie și chiar în cursul zilei de astăzi, primii pacienți să se mute în noua clădire a Spitalului „Marie Curie”, a spus Rafila.

Spitalul este destinat copiilor bolnavi de cancer și a fost construit din donații făcute de aproximativ 350.000 de persoane fizice și de companii.

Donată Spitalului „Marie Curie”, clădirea are nouă niveluri secții de oncologie, radioterapie, chirurgie, neurochirurgie și locuri de joacă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii