Astra Zeneca a anunțat că a găsit formula câștigătoare

Astra Zeneca a anunțat că a găsit formula câștigătoare

Din 4 Ianuarie este posibilă o nouă versiune a vaccinului anti COVID-19. Grupul farmaceutic Astra Zeneca a anunțat că a găsit formula câștigătoare a vaccinului său împotriva noului virus. Vaccinul urmează să fie analizat peste câteva zile de autoritatea britanică de reglementare a vaccinurilor.

În urma unor cercetări suplimentare, grupul farmaceutic Astra Zeneca anunță că a găsit formula cea mai bună a vaccinului său împotriva COVID-19. Această formulă a fost dezvoltată împreună cu Universitatea Oxford. În perioada următoare, autoritatea britanică de Reglementare a Medicamentelor și Asistenței Medicale ar trebui să se pronunțe în vederea utilizării din 4 ianuarie.

Credem că am găsit formula câştigătoare şi felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare ca a celorlalte” vaccinuri împotriva covid-19, anunţă directorul general Pascal Soriot în Sunday Times.

Tot Directorul General dă asigurări că noul vaccin Astra Zeneca oferă o protecție de 100% împotriva tuturor formelor grave de COVID-19.

După primele rezultate ale testelor clinice efectuate la scară mare și realizate în Regatul Unit și Brazilia, laboratorul britanic anunța, în noiembrie, că vaccinul lor era eficient în medie de 70%, față de o eficiență de peste 90% a vaccinurilor Pfizer și Moderna.

În spatele acestor rezultate se aflau două protocoale diferite și cu diferențe mari. În cazul voluntarilor care au primit mai întâi o jumătate de doză şi un rapel de o doză întreagă, o lună mai târziu, vaccinul era eficient în proporţie de 90%. La alt grup, vaccinat cu două doze întregi, eficiența era de 62%.

Aceste rezultate au fost criticate, iar laboratorul anunţa atunci că vaccinul său necesita ”un studiu suplimentar”.

Pentru că este mai ieftin și nu are nevoie să fie păstrat la o temperatură atât de scăzută ca cel al Pfizer, de -70 grade Celsius, Vaccinul Oxford/Astra Zeneca pare a fi foarte așteptat. Regatul Unit pare să conteze pe acest al doilea vaccin pentru a pune capăt intensificării contaminării unei noi variante a noului SARS-COV2.

Noi credem, pentru moment, că vaccinul urmează să rămână eficient”,însă nu putem fi siguri, iar astfel vom efectua teste”. A mai declarat Directorul General Astra Zeneca

Directorul general Astrazeneca dă asigurări că noi versiuni sunt pregătite pentru orice eventualitate, însă îşi exprimă speranţa să nu fie nevoie de ele.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
15 ° C
16.1 °
13.8 °
88 %
5.1kmh
75 %
mie
14 °
joi
10 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii