Analiză Metropola TV: Doar o treime dintre români doresc vaccinarea

Analiză Metropola TV: Doar o treime dintre români doresc vaccinarea

Pensionarii își doresc vaccinarea mai mult decât tinerii, sunt concluziile unui studiu despre cât de dispuși sunt românii să se vaccineze. Teama de efecte adverse și testarea insuficientă a vaccinului sunt doar câteva dintre motivele care îi țin pe români departe de vaccin. 
Subiectul vaccinării a dat naștere multor discuții și controverse. Un studiu recent arată procentual câți români sunt dispuși să se vaccineze, câți nu doresc acest lucru și care sunt principalele motive pentru care refuză vaccinarea.
Din numărul total de respondenți, doar 36 la sută au spus că se vor vaccina imediat ce li se va permite, în vreme ce 26 la sută spun că vor mai aștepta măcar un an, iar restul de 38 la sută nu doresc sub nicio formă să se vaccineze. Între mediul rural și cel urban există diferențe de opinie. Doar 24 la sută dintre cei din mediul rural doresc imunizarea, comparativ cu 45 la sută în mediul urban.
Ba chiar mai mult, la prima categorie, peste jumătate dintre ei au declarat că nu se vor vaccina niciodată.
Să vedem totuși care este portretul celor care doresc vaccinarea imediată
Aceștia au fost 59 la sută bărbați și 41 la sută femei, 50 la sută dintre ei au studii superioare și peste jumătate dintre ei sunt pensionari. Tinerii care se declarau inițial adepți ai vaccinării preferă să mai aștepte. 36 la sută dintre tinerii profesioniși și 31 la sută dintre milenialii fără partener vor mai aștepta o perioadă până la vaccinare. În ceea ce privește motivele pentru a nu ne vaccina, părerile românilor sunt împărțite. 54 la sută nu cred că vaccinul este testat suficient, 48 la sută se tem de efectele adverse, 41 la sută nu au încredere în eficiența sa, iar 15 la sută nu consideră coronavirusul un pericol.
Dintre cei care refuză vaccinul 66 la sută sunt femei, iar 34 la sută bărbați. Va rămâne de văzut dacă planurile autorităților vor avea succes, întrucât premierul Florin Cîțu a anunțat că până în luna septembrie ar trebui deja vaccinați aproximativ 10 milioane de români.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii