Dr. Octavian Jurma: „În toamnă ne putem aștepta la valul patru al pandemiei de coronavirus”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, crede că România se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei. Aceasta a precizat că se aşteaptă ca acest ciclu să revină, însă este de dorit ca intensitatea acestui val pandemic să nu fie una foarte mare.

Medicul Octavian Jurma a declarat, în Jurnalul orei 12:00 prezentat de Iulia Bălușă, că ar trebui să ne așteptăm ca valul patru al pandemiei de coronavirus să lovească România în toamna acestui an.

„Din păcate, campania de vaccinare nu merge nici pe departe în ritmul în care ne-am fi așteptat să meargă pentru a atinge acel prag de 50%, care a devenit deja destul de scăzut în raport cu noua tulpină indiană, care este mult mai infecțioasă decât tulpina britanică, ce ne-a lovit în valul trei.

Pragul de vaccinare ar trebui să fie undeva la 70% ca să ne asigurăm că nu vom avea un val patru. Din acest motiv, matematic, în toamnă – când va scădea imunitatea de turmă dobândită prin imunizare naturală în această perioadă – ne putem aștepta la un val patru.

Tot ce putem spera este ca acesta să fie mai puțin puternic decât a fost valul trei. Însă pentru aceasta ar trebui să vaccinăm populația la risc, în primul rând, pentru a evita numărul de decese, care este principalul scop al restricțiilor pe care le luăm și al vaccinării, în general”, a declarat doctorul Octavian Jurma.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23 ° C
25.2 °
21.1 °
68 %
0.5kmh
0 %
vin
35 °
sâm
38 °
Dum
38 °
lun
40 °
mar
33 °

Opinii