Gabriela Firea: „Promisiune devenită realitate! Copiii cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite!”

Gabriela Firea: „Promisiune devenită realitate! Copiii cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite!”

„Promisiune devenită realitate! Copiii cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite! Proiectul a fost votat în timp record în Senat și Camera, iar cei aproape 14.000 de copii diagnosticați cu o astfel de afecțiune și familiile lor primesc un sprijin din partea statulu”, notează senatorul PSD Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.
Proiectul pe care l-am inițiat alături de colegii mei senatori și deputați a fost votat cu majoritate de voturi în Camera Deputaților, după ce în urmă cu doar două săptămâni a fost adoptat în Senatul României.
Un copil cu autism necesită terapii și tratamente extrem de costisitoare pentru părinți. Orice ajutor din partea statului este binevenit, iar tratamentele stomatologice trebuie să fie gratuite și pentru acești copii. Prin acest proiect, pe care l-am inițiat alături de colegii mei din Senat și Camera Deputaților, completăm Legea nr.151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educație și sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist.
Nu este „o pomană” sau o „cheltuială inutilă”, cum vor spune unii, ci un proiect extrem de util pentru familiile care au copii cu această dizabilitate și care reușesc cu greu să primească astfel de servicii medicale. În plus, acest sprijin ajută la prevenirea apariției unor boli care le-ar putea afecta și mai mult sănătatea.
Am susținut mereu că acești copii și adulți trebuie ajutați. În mandatul de primar general al Capitalei, am propus și consilierii generali PSD au votat un ajutor de 1.000 de lei pentru fiecare copil cu handicap și de 500 de lei pentru fiecare adult cu dizabilități. Mă bucur că zeci de mii de familii primesc astfel un sprijin extrem de important și au putut achita tratamente și terapii necesare sănătății. De asemenea, am inițiat și aplicat proiectul care prevedea gratuitate pentru aparatele mobile și fixe necesare copiilor, precum și tratamente gratuite în cabinetele stomatologice de pe lângă școli, licee și facultăți, dotate și echipate ultra-modern.
Felicitări pentru munca depusă colegilor mei din Partidul Social Democrat – deputata Laura Vicol, senatorul Claudiu Mureșan și senatorul Ionel Cristescu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.9 ° C
11.6 °
5 °
60 %
2.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
5 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii