Medicament fabricat în România, pentru cei care au forme ușoare de COVID

Medicament fabricat în România, pentru cei care au forme ușoare de COVID

Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, a anunţat că din aprilie 2021 va începe să producă Favipiravir, un medicament antiviral folosit în tratarea simptomelor medii şi uşoare de COVID.

Producţia se va realiza în colaborare cu o altă companie farmaceutică locală în condiţiile în care capacitatea fabricii din Cluj este contractată deja pentru primele şase luni din 2021, potrivit Ziarul Financiar. FluGuard (favipiravir) este un medicament eliberat pe bază de prescripţie medicală, produs de Sun Pharma, grup din care face parte producătorul local Terapia.

„Totul depinde de ce se va întâmpla dacă începe vaccinarea, care sperăm să fie eficientă. Atunci cererea va scădea, însă în prezent este o cerere uriaşă, cele un million de doze care vor fi livrate din ianuarie au fost solicitate deja de zece spitale”, a explicat Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj. Terapia trebuie să primească aprobare de la autorităţile locale, iar apoi va putea produce FluGuard.  În luna ianuarie 2021 vor ajunge în România 1 milion de doze de FluGuard, o capacitate care va intra ulterior lunar în ţară.

10.000 de pacienţi infectaţi au fost tratați cu acest medicament

Până acum, Terapia a adus 770.000 de tablete de Favipiravir în România, în mai multe tranşe, ultimul lot urmând să ajungă în 20 decembrie. Până acum, 10.000 de pacienţi infectaţi au fost tratați cu acest medicament, după ce dozele au fost distribuite spitalelor prin Unifarm, potrivit protocolului naţional standard de tratament aprobat de autorităţile din România.

Producătorul local va aduce în ţară în ianuarie şi o cantitate de 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol) un medicament antiparazitar cu rezultate în prevenirea şi în tratarea infecţiei cu COVID, utilizat şi în SUA.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii