Proiect legislativ ce prevede servicii dentare gratuite pentru copiii și adulții cu dizabilități, votat de Senat

Proiect legislativ ce prevede servicii dentare gratuite pentru copiii și adulții cu dizabilități, votat de Senat

Senatul a votat în plen un proiect legislativ ce prevede asigurarea de tratamente stomatologice gratuite pentru copiii și adulții cu dizabilități. Proiectul a fost inițiat de senatoarea PSD Gabriela Firea, alături de deputata Laura Vicol, senatorul Claudiu Mureșan și parlamentari social-democrați.

Gabriela Firea a anunțat rezultatul votului din senat printr-o postare pe pagina sa de Facebook. „Aproape 1 milion de români vor beneficia de servicii dentare gratuite, decontate din fondul unic de asigurări de sănătate. (…) Le mulțumesc tuturor colegilor mei social-democrați pentru vot și pentru susținerea acestui demers”, a notat senatoarea PSD.

„Orice sprijin este binevenit pentru persoanele cu handicap care au nevoie de medicamente și tratamente medicale care sunt, de cele mai multe ori, foarte costisitoare. Nu este vreo pomană să întindem o mână de ajutor pentru decontarea serviciilor stomatologice. Toată lumea care a fost măcar o dată într-un cabinet stomatologic știe că pentru o simplă plombă se plătește chiar și 200-300 de lei. Când vorbim de proteze dentare sau implanturi deja ajunge la sume de care nu se pot apropia majoritatea persoanelor cu handicap, care trăiesc dintr-o simplă pensie. Urmează votul din Camera Deputaților pentru ca serviciile medicale stomatologice pentru persoanele cu handicap să poată fi decontate, în funcție de fondurile alocate”, a mai scris Gabriela Firea.

„În mandatul de primar general al Capitalei am alocat o atenție deosebită serviciilor stomatologice pentru copii și tineri. Peste 3 milioane de euro au fost investite în modernizarea rețelei cabinetelor stomatologice din școli și universități, după 30 de ani, și peste 150 de cabinete care au fost dotate cu aparatură nouă. În plus, toți elevii și studenții au beneficiat de servicii medicale gratuite”, a mai precizat senatoarea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.1 °
17.8 °
50 %
4.1kmh
0 %
mar
18 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii