S-a finalizat cercetarea la faţa locului la Institutul „Prof. Dr. Matei Balş”

S-a finalizat cercetarea la faţa locului la Institutul „Prof. Dr. Matei Balş”

Procurorii şi poliţiştii criminalişti au terminat, vineri, cercetarea la faţa locului la Institutul „Prof. Dr. Matei Balş”. Expertiza tehnică va fi efectuată de aceeași firmă care a realizat ancheta de specialitate la Piatra Neamț.

“Până la acest moment, în cauză au fost audiate 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenţi de poliţie care au participat la intervenţia iniţială, precum şi rude ale victimelor”, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), transmis vineri, potrivit Agerpres. În acest caz va fi dispusă efectuarea și a unei unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani.

La INML “Mina Minovici” sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienţii decedaţi, în vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morţii. Procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în urma incendiului a fost finalizată – prin compararea probelor.

Totodată, în cauză au fost ridicate dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere şi s-a dispus efectuarea unor percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2″, arată sursa citată.

Se continuă efectuarea de verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază.

Atenţia investigatorilor se mută în laboratoarele de expertiză

Deocamdată, însă, investigatorii nu pot spune nici măcar preliminar ce anume a provocat focul devastator de acum o săptămână.

Atenţia investigatorilor se mută, aşadar, în laboratoarele de expertiză. Opt zile, atât a durat cercetarea la fața locului, la parterul Pavilionului 5 din Institutul Național „Matei Balș”.

În toate aceste zile, criminaliștii, polițiștii, procurorii, dar și experții de la Petroșani, de la Institutul de Protecție Antiexplozivă, au cercetat toată zona, în special salonul în care a izbucnit teribilul incendiu.

S-a cerut acordul unui judecător de drepturi și libertăți pentru a unitatea de stocare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă să fie accesată.

Deocamdată, parterul Pavilionului 5 nu va fi redat spitalului pentru a fi renovat complet și rămâne sigilat, pentru eventualitatea în care specialiștii de la Petroșani vor avea nevoie de acces în zona respectivă.

Sâmbătă dimineaţă, au murit încă două persoane ce fuseseră grav rănite după incendiul din urmă cu 8 zile. Bilanţul dramei a ajuns la 13 morţi, a anunţat postul Antena 3.

Inițial trei pacienți au murit carbonizați. O a patra victimă a decedat atunci după ce manevrele de resuscitare au eșuat. În acea după-amiază a mai fost găsită într-un grup sanitar o altă victimă decedată.

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
6.9 ° C
8.8 °
5 °
88 %
4.1kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
16 °
mar
14 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii