PSD cere Guvernului să prezinte planul privind organizarea testării anti-Covid în școli

PSD cere Guvernului să prezinte planul cu privire la organizarea testării anti-Covid în școli, având în vedere avertismentele specialiștilor privind iminența valului patru al pandemiei.

„PSD cere Guvernului să se pronunțe dacă mai are în vedere organizarea testării anti-covid în unitățile de învățământ sau dacă a renunțat cu totul la această abordare. Având în vedere avertismentele specialiștilor privind iminența valului patru al pandemiei, precum și dezastrul din Educație cauzat de perioada nepermis de lungă în care școlile au fost închise, este absolut necesare ca noul an școlar să fie pregătit din timp, astfel încât cursurile să se desfășoare cu prezență fizică, în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat al principalului partid de opoziție din România.

Social-democrații susțin școlarii din România nu își mai permite să rateze un nou an „din cauza deciziilor haotice și a certurilor din Coaliția de guvernare cu privire la tipul testelor anti-covid care să fie folosite în sistemul de învățământ”.

PSD solicit Guvernului să prezinte public în cel mai scurt timp ce decizie a luat în această privință și ce măsuri va întreprinde în perioada de vacanță pentru organizarea testării în unitățile de învățământ, după modelul celorlalte state europene.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii