Transporturi cu deşeuri venite din ţări europene, blocate să intre în România

Transporturi cu deşeuri venite din ţări europene, blocate să intre în România

Şapte TIR-uri încărcate cu deşeuri, în total aproximativ 55 de tone, aduse din diferite state europene, au fost blocate să intre în România de către autorităţile din Arad şi Bihor, după ce s-a constatat că transporturile sunt ilegale, potrivit  Agerpres.

Automarfarele au fost verificate la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II, fiind conduse de şase români şi un olandez. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă şi cauciucuri second-hand, articole de menaj, jucării şi diverse bunuri de la diferite societăţi comerciale din Belgia, Olanda, Franţa, Suedia şi Germania pentru firme din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Arad şi Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Arad şi Bihor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 54.770 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să se întoarcă în cele cinci ţări în care au fost încărcate.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
12.2 ° C
13.3 °
11 °
89 %
3.6kmh
0 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii