Gabriela Firea: Nicuşor Dan a plecat în concediu la mare cu documente scoase din primărie în original

Gabriela Firea, senator PSD, a declarat joi, la Antena 3, că edilul Capitalei, Nicușor Dan, a luat cu el în concediu documente originale din primărie, lucru interzis de lege.

Potrivit Gabrielei Firea, documentele ar fi fost luate „sub pretextul studiului”. „Nu ai voie să scoți din institutie documente publice in original, este ilegal. Trebuie sa le studiezi la locul de muncă, semnezi sau nu semnezi”.

Gabriela Firea a precizat că Bucureștiul a pierdut fonduri importante pentru că foarte multe proiecte au rămas blocate la nivel de primărie şi acest lucru poate fi considerat un atentat la siguranța naţională.

„Cred că este un atentat la siguranța națională pentru că orice națiune trece printre priorități siguranța financiară la siguranță națională.

Există studii deja făcute de instituții cu reputație care știu să facă acest tip de evaluări câți bani, bani enormi şi ce buchete a pierdut Bucureștiul din cauza faptului că din octombrie anul trecut totul este blocat prin suspendarea PUZ-urilor sectoriale prin faptul că nu se mai semnează autorizații de construire, certificate de urbanism PUZ-uri pentru dezvoltări decât pe sprânceană.

Atenție! Niciodată dar niciodată nu am verificat cine sunt beneficiarii unor astfel de documente de urbanism. Nu este treaba primarului. Primarul învestește cu formula administrativă un documente întocmit de specialiști.

Acum în primăria Capitalei se introduc în Google numele beneficiarilor, firmele, se caută acționarii li se dau semnale. Din octombrie și până acum sunt membrii ai asociației oamenilor de afaceri îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă acum, sunt blocate proiecte de sute de milioane de euro. Acele companii au credite luate de la bănci, au angajați, au început să dea afară oameni, nu mai pot să mai țină aceste investiții pentru că sunt blocaţi cu toate documentele și cu toate avizele la nivelul Primăriei Capitalei.

În schimb să aleg, se pescuiesc, dar pe interese politice dacă sunt sunați de șefii de la PNL și URS și de sponsorii din campanie. Îmi asum ceea ce spun, sunt dovezi și toate instituțiile statului știu aceste lucruri.

Domnul Dan a plecat acum în concediu la mare scoțând din instituție documente publice în original, ceea ce este ilegal. A plecat cu mai multe documente urbanistice de la Direcția de Urbanism în original. Nu ai voie să scoți din instituția publică documente în originali, este ilegal.

Nu ieși din instituție cu mai multe documente, chipurile să le studiezi tu cu prietenii tăi”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii