Spania: persoanele sub 55 de ani care au avut COVID-19 așteaptă 6 luni să se vaccineze

Spania: persoanele sub 55 de ani care au avut COVID-19 așteaptă 6 luni să se vaccineze

Ministerul Sănătăţii din Spania a decis că persoanele sub 55 de ani fără probleme majore de sănătate şi care au contractat noul coronavirus vor trebui să aştepte şase luni de la diagnosticare până la primirea unui vaccin. Pe de altă parte, reprezentații companiilor farmaceutice se plâng că nu cunosc exact cantitățile de doze pe care le vor primi până nu ajung în țară, și pun amănarea vaccinării pe seama acestui lucru.

Decizia care prevede ca persoanele peste 55 de ani care s-au infectat cu Covid 19 să aștepte cel puâin jumătate de an pănă vor primi o doză de ser anticovid a fost trimis tuturor centrelor de sănătyate din Spania. Într-un document ce defineşte strategia naţională de vaccinare, Ministerul Sănătăţii şi-a justificat decizia arătând că, în acest interval de şase luni, reinfectarea se produce ‘în mod excepţional’.

Până în prezent, în Spania singurele persoane sub 55 de ani vaccinate sunt cadre medicale.

Măsura se va aplica pentru cele trei vaccinuri – Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca- aflate în distribuţie în această perioadă în Spania şi este provizorie, putând fi revizuită în funcţie de noi cercetări. Companiile farmaceutice leagă decizia de faptul că transportul de vaccin se rpoduce lent.

JOSE MANUEL RODRIGUEZ, directorul tehnic la o companie farmaceutică spune că nu poate să cunoască exact cantitatea de vaccinuri pe care le va primi.

Ministerul Sănătății a transmis centerlor de vacinare și următorul sfat: efectuarea unui test de anticorpi înainte dea primi doza de ser nu este recomandată.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii