Vecinii bulgari deschid sezonul estival la 1 Mai, turcii ,vor să primească turiști fără vaccin împotriva Covid-19

Vecinii bulgari deschid sezonul estival la 1 Mai, turcii ,vor să primească turiști fără vaccin împotriva Covid-19

Bulgaria deschide sezonul estival pe 1 mai. Autoritățile din țara vecină spun că vor fi create coridoare verzi pentru turiştii străini, odată cu introducerea certificatelor europene de vaccinare. Și turcii se pregătesc deja întens pentru primirea turiștilor. Autoritățile au anunțat că nu vor solicita paşapoarte de vaccinare turiştilor britanici şi din alte ţări şi că după 15 aprilie urmează să decidă dacă vor mai fi cerute rezultate negative la teste COVID-19.

Anul trecut, sectorul turismului din Bulgaria a trecut prin cel mai dificil sezon estival din istorie; lipsa turiștilor, pe fondul pandemiei de COVID, a dus la pierderi de 80 la sută din veniturile căștigate altă dată.
Anul acesta însă situația pare mai optimistă. Peste 30 de companii aeriene au depus cereri pentru zboruri charter până la Varna şi Burgas. Din Germania sunt aşteptate 3.000 de zboruri, din Polonia 1500, din Cehia şi Marea Britanie câte 900. Aeroportul din Varna se pregăteşte pentru 1,2 milioane de turişti în sezonul estival.

Vacanțele reînvie și în Turcia.Astfel de perteceri vor avea loc în fiercare stațiune de pe Mediterană mai ales că autoritățile au anunțat că nu vor solicita certificate de vaccinare turiştilor britanici şi din alte ţări şi că după 15 aprilie urmează să decidă dacă vor mai fi cerute rezultate negative la teste COVID-19.

Autoritățile relaxează și măsurile de pe plaje pentru turiști., Cât despre procedurile vamale , guvernul turc spune că riscul transmiterii virusului va fi redus în timpul călătoriilor în Turcia

Între timp, Comisia Europeană va prezenta luna aceasta o propunere pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul UE. Acesta ar urma însă să fie valabil doar pentru vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie pe alocuri
10.8 ° C
12.2 °
9.4 °
92 %
5.1kmh
75 %
mie
11 °
joi
12 °
vin
15 °
sâm
16 °
Dum
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii