Când va începe SUA campania de vaccinare împotriva COVID-19

Când va începe SUA campania de vaccinare împotriva COVID-19

Statele Unite speră să înceapă campania de vaccinare împotriva Covid-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, după ce vor primi aprobarea de la autorităţile sanitare.

Până la 20 de milioane de persoane ar putea fi imunizate înainte de sfârşitul anului, dacă toate decurg conform planului. Planul este ca vaccinurile să poată fi transportate către locurile de imunizare în termen de 24 de ore de la aprobare, potrivit Le Figaro. Imunologul Anthony Fauci este foarte încrezător în ceea ce privește campania de vaccinare și a declarat în acest sens că ”s-ar putea să avem 20 de milioane de oameni care pot fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii decembrie, dacă vaccinul obţine autorizaţia de la autorităţi”.

Nu reprezintă un secret faptul că Statele Unite speră ca, odată cu lansarea campaniei, ţara să obţină „imunitatea colectivă” în luna mai. „În mod normal, cu nivelul de eficienţă pe care îl avem (95%), imunizarea a 70% sau pe aproape a populaţiei ne-ar permite să avem o imunitate colectivă reală. Probabil că se va întâmpla în mai sau ceva de genul acesta”, a precizat Fauci.

La doar zece luni de la apariţia noului coronavirus, grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au solicitat Agenţiei Medicamentelor din Statele Unite (FDA) autorizarea vaccinul împotriva Covid-19.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii