Europol: Atenție la ce fel de vaccin folosiți! Au apărut pe piața neagră primele doze false de vaccin

Europol: Atenție la ce fel de vaccin folosiți! Au apărut pe piața neagră primele doze false de vaccin

Pentru că este subiectul anului, vaccinul împotriva noului coronavirus atrage și răufăcătorii. Chiar șefa Europol a vorbit despre posibilitatea ca delicvenţii să încerce să profite de cererea uriaşă pentru vaccin. Aceasta a avertizat că oficialităţi din domeniu au identificat deja semne concrete ale unor posibile acte criminale, cum ar fi faptul că deja sunt doze contrafăcute oferite spre vânzare pe social media.

Vaccinul anti-Covid a devenit unul dintre cele mai râvnite lucruri și, bineînțeles, unii oameni abia așteaptă să profite și să invadeze piețele cu doze contrafăcute. Tocmai de acceea specialiștii din întreaga lume ne spun că trebuie să-l procurăm din surse sigure.
Șefii Interopl atrag atenția că rețelele de crimă organizată vor încerca să vândă vaccinuri false în perioada următoare. Anunţurile pentru astfel de doze ar fi apărut deja pe reţelele de socializare. Directoarea Europol avertizează asupra pericolului apariţiei unor false vaccinuri și cere oamenilor să fie atenți la posibile acte criminale.

 

Ea a declarat că cine va da curs unor asemenea oferte va avea, cel mai probabil, surpriza să constate că nu va primi nimic sau va primi un fals vaccin, iar ultima variantă ar putea să aibă consecințe serioase asupra sănătății celui care cumpără aşa ceva. Europol a transmis deja alertele corespunzătoare și le-a cerut statelor membre să acţioneze cu prudenţă.

Pandemia i-a lăsat pe mulți fără surse de venit, iar coemrțul ilegal cu medicamente și echipamente sanitare a luat amploare. Inclusiv pe piața de la noi au apărut zeci d emodele de măști neconforme, al fle și produse contrafăcute pentur dezinfectare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
6.9 ° C
8.8 °
5 °
88 %
4.1kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
16 °
mar
14 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii