În România: Există rezerve în ceea ce privește Ivermectina

În România: Există rezerve în ceea ce privește Ivermectina

Ivermectina, substanță folosită, în general, de medicii veterinari pentru deparazitarea animalelor va fi autorizată drept tratament de către Slovacia, în lupta împotriva noului coronavirus. Medicamentul este deja administrat și în alte  țări ca tratament anti-Covid-19. Oficialii din Sănătate de la noi sunt rezervați însă în a spune dacă va fi aprobată și în România. 

Ministrul slovac al Sănătății a anunţat că Ivermectina va fi autorizată în următoarele șase luni pentru trataemntul bolnavilor de Covid-19. Oficialii de aici au spus că este un medicament antiparazitar care are, de asemenea, un efect antiviral și antiinflamator foarte puternic și în cazul infecțiilor cu noul coronavirus.
Ministrul Sănătății din România a transmis că a cerut o opinie de la Agenția Națională a Medicamentului cu privire la Ivermectină. Iar secretarul de stat Andreea Moldovan a spus că aceasta nu poate fi folosită în spitalele de la noi pentru că nu există studii care să-i dovedească eficiența.
ANDREEA MOLDOVAN, secretar de stat în Ministerul Sănătății:  
„Studiile pe care se bazează utilizarea ivermectinei sunt inconsistente din punct de vedere științific și considerăm că este un risc să folosim medicamente care nu sunt testate și considerate sigure și eficiente în tratamentul anti-Covid.
Ivermectina este un medicament cu efect anti-parazitar, folosit atât în uz uman, cât mai ales în uz veterinar. Ca utilizare umană – se recomandă utilizarea ei sub forma unor creme pentru acnee. Nu este un tratament care să dovedească eficiența în tratamentul anti-Covid”.
Medicamentul este deja folosit pentru pacienții cu Covid-19 în țări precum Franța, Suedia, Norvegia sau Statele Unite ale Americii. Un medic din Las Vegas susține că a folosit-o deja pe mai bine de o sută de bolnavi.
ION ALEXIE, medic în Las Vegas:
”Eu nu vreau acum să se înțeleagă că îi încurajez pe oameni să meargă să cumpere Ivermectina, nu pot să fac lucrul asta. Eu invit pe toata lumea să vină în America și să vadă ce facem noi. Noi știm ce fac ei în România. Sunt mult mai mulți doctori în România și ar trebui și ei să copieze. Și noi copiem ce este bun în România”.

Cei mai mulți dintre specialiștii români spun însă că folosirea medicamentului pentru oameni este periculoasă și poate cauza chiar moartea.

Ivermectina a fost descoperită în anii ’70. Medicamentul este, în esență, un antiparazit folosit cu succes la vindecarea unor boli parazitare grave, dar şi pentru tratamentul păduchilor. Rezultatele pozitive înregistrate au dus în cele din urmă la acordarea, în 2015, a premiului Nobel pentru Medicină celor care au descoperit și dezvoltat Ivermectina.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii