Noua listă cu țările din zona galbenă

Noua listă cu țările din zona galbenă

Autoritățile au făcut o nouă listă a țărilor din zona galbenă. Numărul statelor cu risc epidemiologic mare a scăzut. Sunt mai puține țări incluse acum, comparativ cu lista de acum două săptămâni. Republica Moldova a ieșit din listă. Intră, în schimb, Canada, Brazilia sau Emiratele Arabe. Cei care vin din țările galbene trebuie să se izoleze 14 zile.

Lista țărilor cu risc epidemiologic crescut a fost actualizată ieri și a intrat deja în vigoare. 48 de țări sunt incluse pe nouă lista. Penultima avea cu două state mai mult. Lipsesc acum Belarus, Liban, Turcia, Macedonia de Nord, Polinezia franceză sua Namibia. Și Republica Moldova a fost scoasă de pe lista statelor din zona galbenă. Printre țările pentru care se aplică această carantină se numără Spania, Italia, Marea Britanie, Franța, Germania, Canada, SUA, Turcia sau Olanda.

Persoanele care sosesc în România din aceste zone sunt obligate să intre în carantină pentru 14 zile la domiciliu sau într-o locație pe care o anunță autorităților înainte. Cei care au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la doza de rapel pot intra în România însă fără a mai fi supuse carantinei. La fel și persoanele contact-direct pot ieși din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test negativ în ziua a 8-a.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii