România este codașă la centrele de vaccinare din Europa

România este codașă la centrele de vaccinare din Europa

Pentru etapa a doua de vaccinare s-au înscris deja peste 300 de mii de oameni. Luni au fost vaccinați peste 30 de mii de români. Țara noastră se află, astfel, pe locul 18 în lume și pe locul 6 în UE, în topul vaccinării. Cu toate acestea, imunizarea nu decurge chiar ca la carte. Sunt puține centre deschise, nu există personal suficient, iar dozele sunt…și nu prea sunt.
Etapa a doua de vaccinare se…împotmolește în fel de fel de probleme. Autoritățile nu au reușit să deschidă toate centrele de imunizare, iar oamenii sunt nevoiți să se programeze în localități învecinate.

În Timișoara, de exemplu, funcționează doar două centre de vaccinare pentru această etapă. În județul Galați, autoritățile au amenajat 22 de centre de vaccinare, însă doar cinci dintre ele pot primi pacienți. Situația e și mai gravă în Tulcea. Un singur centru este funcțional în tot județul, însă abia… de mâine își deschide ușile.
Motivele sunt…multiple. O explicație ar fi…birocrația. Specialiștii de la DSP spun că, în unele centre, anumite documente necesare au sosit cu întârziere. O altă problemă ar fi lipsa de personal. Cei responsabili cu vaccinarea se plâng că au cerut ajutor de la Ministerul Sănătății, dar nu au primit niciun răspuns.

Și nu-s singurele hibe. La centrul amenajat în incinta spitalului Județean din Bacău, dozele de vaccin nu au ajuns la timp. Ia în Tulcea au fost prea puține doze alocate.

România este însă în partea de sus a clasamentului în ceea ce privește vaccinarea împotriva noului coronavirus. Ultimele statistici arată că, la nivel global, țara noastră este pe locul 18, iar la nivelul Uniunii Europene…pe locul 6.

Datele luate în considerare pentru România sunt cele din 17 ianuarie și nu includ cele peste 30.000 de vaccinuri făcute luni. Pe primul loc se află Statele Unite, cu peste 14 milioane de vaccinuri făcute. Urmează China, cu 10 milioane de oameni vaccinați, Uniunea Europeană, cu peste 5 milioane de vaccinuri și Marea Britanie, cu peste 4 milioane de oameni imunizați.
Dintre țările Uniunii Europene, pe primul loc este Italia, cu peste un milion de vaccinuri.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
6.9 ° C
8.8 °
5 °
88 %
4.1kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
16 °
mar
14 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii