Suedia, încotro cu imunizarea?

Suedia, încotro cu imunizarea?

Suedia este țara care a mizat pe o imunizare în masă în rândul cetățenilor, care v-a combate răspândirea virusului. Specialiștii spun că nu există dovezi că această strategie dă rezultate. Ba mai mult, un virusolog suedez susține că această metodă a provocat o pierdere de vieți omenești în mod inutil.

De la începutul pandemiei, Suedia nu a acționat ca celelalte țări care au decis instaurarea carantinei pentru a opri răspândirea virusului . Țara cu o populație de 10 milioane de oameni, a avut o abordare pentru combaterea virusului care a atras atenția la nivel mondial și critici dure din partea unora. Și anume, aceasta s-a bazat pe faptul că oamenii vor respecta regulile, în special distanțarea fizică și vor opta pentru telemuncă într-un număr cât mai mare.

Guvernul a permis școlilor, restaurantelor și magazinelor să rămână deschise și a îndemnat doar persoanele peste 70 de ani să își limiteze contactele cu alte persoane. Autoritățile au mizat pe o imunizare în masă prin dezvoltarea de anticorpi în rândul majorității cetățenilor. Anders Tegnell epidemiologul actual al statului suedez spune că nu există dovezi că această imunizare în turmă încetinește răspândirea virusului. De asemenea, acesta a mai spus măsurarea nivelului de imunitate atins de populaţie este greu de realizat.

Thomas Linden, membru al Consiliului Național pentru Sănătate și Bunăstare al Suediei, a declarat că se observă o creștere a pacienților care au nevoie de tratament în cadrul secțiilor de terapie intensivă. De asemenea, a mai spus că posibilitatea ca vaccinul să fie lansat în câteva luni nu ar trebui să-i facă pe oameni să devină neglijenți în respectarea normelor igienico-sanitare.

Abia, în urmă cu mai bine de o săptămână, Suedia a interzis evenimentele publice care au mai mult de opt persoane. Prim-ministrul țării a avertizat că lucrurile se vor înrăutăți și le-a spus oamenilor că oprirea răspândirii virusului stă în mâinile lor.

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii