Vaccinul Pfizer, în curând în Europa

Vaccinul Pfizer, în curând în Europa

Campania de vaccinare este posibil să înceapă în aceeași zi în țările din Europa. Agenția Europeană pentru Medicamente va evalua pe 21 decembrie vaccinul dezvoltat de Pfizer, cu o săptămână mai devreme față de termenul inițial. Asta pentru că Germania face presiuni pentru a lansa campania de vaccinare cât mai rapid.
Germania, Franța, Italia și alte cinci state europene vor coordona începutul campaniilor de vaccinare împotriva COVID-19. Decizia a fost anunțată de către miniștrii sănătății din respectivele țări într-o declarație comună.
Statele nu doar că vor promova coordonarea lansării campaniilor de vaccinare , dar vor împărtăși rapid informații cu privire la modul în care se desfășoară activitatea și transparența procesului.

Declarația a fost publicată de Italia și semnată și de miniștrii sănătății din Germania, Franța, Belgia, Luxemburg, Olanda, Spania și Elveția.
Presa din Franța, pe baza unor surse din rândul deputaților francezi, scrie că toate țările Uniunii Europene vor începe vaccinarea în aceeași zi. Un consilier prezidențial din cercul lui Emmanuel Macron pare să confirme zvonurile spunând că la nivel european campania va începe în același timp, dar nu are o dată precisă.
Presiunea crește asupra Agenției Europene pentru Medicamente

Pe măsură ce canadienii, britanicii și americanii au început să se imunizeze împotriva coronavirusului, presiunea crește asupra Agenției Europene pentru Medicamente pentru a aproba vaccinul dezvoltat de Pfizer și de compania germană BioNTech.
EMA este agenția europeană de reglementare a medicamentelor și aprobă noi tratamente și vaccinuri pentru toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană. Pe 21 decembrie membrii Agenției Europene pentru Medicamente se vor întâlni și vor hotărî dacă vor autoriza vaccinul Pfizer/BioNTech pe teritoriul Europei. Inițial această reunine trebuia să aibă loc pe 29 decembrie, dar a fost devansată cu o săptămână în urma unor presiuni exercitate de unele state membre, îndeosebi Germania, care dorește să înceapă cât mai rapid campania de vaccinare.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, că vaccinarea împotriva Covid-19 în UE ar putea fi lansată înainte de sfârşitul anului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii