Gabriela Firea: Primăria Capitalei a lucrat cu firme private în mandatul meu. E o manipulare că doar companiile municipale au avut contracte

Gabriela Firea: Primăria Capitalei a lucrat cu firme private în mandatul meu. E o manipulare că doar companiile municipale au avut contracte

Sătulă de intoxicările actualului primar generale, care timp de 4 ani nu a făcut nimic pentru Capitală, blocând mai toate proiectele importante pentru bucureșteni, de la cele din sănătate, cultură, educație până la inclusiv relația cu mediul de afaceri, Gabriela Firea, a hotărât că este momentul să repună adevărul la locul lui.

Într-o postare pe pagina de Facebook, senatoarea, candidată la Primăria București și fost primar general al Capitalei a scris:

”Actualul primar general nu spune adevărul și voi demonta asta! Înființarea companiilor municipale, pe modelul holdingului de la Viena, nu a însemnat excluderea celorlalți antreprenori și nici pierderea încrederii privaților în relația cu primăria.

Primăria Capitalei a fost și va mereu deschisă colaborării cu antreprenorii și companiile private! Este o temă falsă cea pe care o induce actualul primar general că în mandatul meu firmele private nu au lucrat cu Municipalitatea!

Mai mult, în actualul mandat Primăria Capitalei s-a judecat cu privații și nu a vrut să plătească lucrările executate. Este cazul modernizării șoselei Fabrica de Glucoză unde constructorul a câștigat în instanță fiecare leuț pe care actualul primar nu a vrut să-l achite”, a precizat Gabriela Firea.

Ea evocă, de asemenea, cele mai mari proiecte pe care le-a realizat în mandatul de primar general în parteneriat cu companiile private, ca exemplu pentru buna colaborare administrație publică- mediul privat.

Printre aceste proiecte se numără:

– Stația de epurare Glina și reabilitarea Casetei Dâmbovița,

– Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu,

– Ambulatoriul Integrat al Spitalului de Copii Dr. Victor Gomoiu,

– Spitalul de Ortopedie Foișor,

– Corpul nou de clădire al Spitalului de Reumatologie Ion Stoia

– Modernizarea, reabilitarea și dotarea celor 19 spitale,

– Pasajul Sudului,

– Pasajul Nicolae Grigorescu,

– Podul Ciurel – Nodul Virtuții,

– Supralărgire șoseaua Fabrica de Glucoză,

– Reabilitarea sistemului rutier și a căii de rulare a tramvaiului pe bulevardul Liviu Rebreanu,

– Reabilitarea sistemului rutier și a căii de rulare a tramvaiului pe șoseaua Iancului și Pantelimon,

– Park&Ride Pantelimon,

– Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca-Tei,

– Consolidarea Arcului de Triumf,

– Consolidarea Teatrului Evreiesc de stat,

– Consolidarea sediului Primăriei Municipiului București,

– Consolidarea fostului sediu al Primăriei Sectorului 5 de pe Bulevardul Regina Elisabeta,

– Acordul cadru pentru reparația străzilor și bulevardelor.

”Toate aceste lucrări sunt dovezi palpabile că am lucrat foarte bine cu toți antreprenorii! Și că voi lucra în continuare, dacă voi ajunge din nou primarul general al Capitalei.

Marile lucrări de infrastructură și investiții pot fi făcute doar cu ajutorul companiilor private, românești și străine, cu expertiză în domeniu, în urma unor licitații naționale și internaționale, așa cum am făcut în mandatul meu!”, precizează Gabiela Firea.

În ceea ce privește, candidata PSD la Primăria București, Gabriela Firea, reamintește rolul pe care îl au companiile municipale înființate în mandatul anterior: ”Companiile municipale au fost înființate pentru a realiza rapid lucrările de mai mici dimensiuni, de întreținere și mentenanță, nu pentru a elimina privații, așa cum s-a spus în mod fals! Așa a fost în mandatul trecut și așa va fi și în cel viitor!”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
27.1 ° C
27.8 °
25 °
53 %
4.1kmh
0 %
lun
27 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii