Premierul Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, candidatul PSD în cursa pentru Primăria Capitalei, au mers de 1 mai la depoul Dudești

Premierul Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, candidatul PSD în cursa pentru Primăria Capitalei, au mers de 1 mai la depoul Dudești

Premierul Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, candidatul PSD în cursa pentru Primăria Capitalei, au mers de 1 mai la depoul Dudești din București, acolo unde angajații din transportul public au lucrat, chiar dacă a fost zi liberă legal. Marcel Ciolacu le-a transmis celor care muncesc fără întrerupere, pentru a asigura servicii publice esențiale, ca va lupta pentru ca veniturile lor să crească. „De Ziua Internațională a Muncii mă înclin în fața tuturor oamenilor care, de multe ori pe nevăzute, țin în mișcare Capitala și această țară”, a transmis Gabriela Firea.
„1 Mai alături de lucrătorii din transportul public bucureștean. Am mers împreună cu premierul și președintele PSD Marcel Ciolacu la angajații STB, cei pentru care nu există libere de sărbători, care muncesc permanent pentru ca bucureștenii să poată ajunge la serviciu, la rude sau prieteni și oriunde au nevoie”, a transmis senatorul PSD Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.
De Ziua Internațională a Muncii mă înclin în fața tuturor oamenilor care, de multe ori pe nevăzute, țin în mișcare Capitala și această țară. Toți oamenii muncii merită întreg respectul nostru. Niciodată nu este un efort prea mare să ne gândim la condiții moderne de muncă și la salarii mai bune.
Locul unui primar este printre oameni! Acolo am fost în mandatul trecut și tot acolo voi fi după alegerile din 9 iunie.
Serviciul de transport public din Capitală este esențial pentru dezvoltarea orașului și pentru a reduce timpul pierdut în trafic zi de zi. Doar prin investiții majore în tramvaie, autobuze și troleibuze moderne vom vedea mai mulți bucureșteni că renunță la mașinile personale.
Ca primar general, am modernizat întreg parcul auto al STB.
Am achiziționat 400 de autobuze noi Otokar, Euro 6, și 130 de autobuze hibrid Mercedes care se aflau toate pe străzi când am finalizat mandatul.
Am atras 370 de milioane de euro pentru achiziția celor 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze noi care circulă acum în Capitală. Dacă nu ar fi muncit echipa mea pentru banii europeni, nu ar fi fost pe străzi acum aceste vehicule.
Am realizat primele culoare unice de transport, prin separarea căii de rulare pentru tramvaie. În plus, am modificat legislația și am introdus autobuze pe liniile de tramvai, acolo unde a fost posibil.
Am fost mereu alături de angajații STB, le-am ascultat nevoile și am intervenit acolo unde a fost cazul. Anul acesta, doar prin insistența consilierilor generali social-democrați, alături de colegii liberali, am reușit să modificăm bugetul Capitalei și să introducem sumele necesare ca sistemul să nu intre în colaps, iar autobuzele și tramvaiele să rămână în depouri.
Vatmanii, controlorii, muncitorii din ateliere, toți lucrătorii din transportul public bucureștean sunt angajați de nădejde, oameni cu nevoi reale deschiși la dialog. Nu am văzut aceeași colaborare în mandatul actualului primar, chiar am asistat la cea mai mare criză în sistemul de transport public din ultimii 30 de ani”, a conchis Gabriela Firea.

 

 

Mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu

„De 1 Mai, împreună cu Gabriela Firea, am fost alături de angajații din transportul public bucureștean pentru care astăzi este o zi obișnuită de muncă. Am stat de vorbă la depoul Dudești cu șoferi, mecanici și dispeceri. Sunt oameni deschiși și harnici, care își doresc o schimbare majoră de la administrația acestui oraș: un plan de investiții mult mai curajos pentru un tranport public modern.

De 1 Mai, le transmit tuturor celor care muncesc fără întrerupere pentru a asigura servicii publice esențiale, fie că sunt la stat sau în privat, că efortul lor este prețuit! Și că, alături de colegii mei social-democrați voi lupta în continuare pentru ca veniturile lor să crească.

După ce am depășit Ungaria, sunt convins că putem ajunge și Polonia, iar românii să ajungă, în scurtă vreme, cei mai bine plătiți angajați din această parte a Europei! Fiindcă o merită din plin!”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a premierului Ciolacu.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.2 ° C
34.4 °
32.8 °
35 %
2.7kmh
0 %
mie
35 °
joi
39 °
vin
32 °
sâm
34 °
Dum
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii