Revitalizarea proiectelor de sprijinire a persoanelor cu dizabilități, pe lista de priorități a Gabrielei Firea

Revitalizarea proiectelor de sprijinire a persoanelor cu dizabilități, pe lista de priorități a Gabrielei Firea

Proiectele prin care sunt sprijiniți copiii și adulții cu dizabilități, blocate de actuala administrație a Capitalei, vor fi reactivate, promite Gabriela Firea, candidata PSD la postul de primar general. „Sunt o alinare a suferințelor zilnice. Nu este pomană electorală, ci o mână întinsă!”, afirmă fostul edil, după o întâlnire cu reprezentanți ai unor organizații care luptă pentru a le asigura un trai mai bun persoanelor cu dizabilități.

„Le promit celor aproape 80.000 de bucureșteni cu dizabilități, adulți și copii, că le voi fi din nou alături ca primar general. Nu sunt vorbe mari, ci fapte, așa cum au fost și în mandatul anterior ca primar general. Până în septembrie 2020, peste 200.000 de bucureșteni, din toate categoriile sociale, au beneficiat de stimulente financiare acordate de Primăria Capitalei, în valoare de circa 240 de milioane de euro”, spune Gabriela Firea pe pagina sa de Facebok.

„Am avut o întâlnire cu Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității, Tudorel Tupiluși, președintele Asociației Nevăzătorilor din România și câteva persoane cu dizabilități care ne demonstrează în fiecare zi cât de puternice sunt. Alături de deputatul Dan Cristian Popescu, viitorul viceprimar al Capitalei, candidatul PSD PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, am ascultat problemele cu care se confruntă și cum putem să-i sprijinim după alegerile din 9 iunie.

În primul rând, trebuie să înceteze nepăsarea și disprețul din ultimii patru ani! Adulții cu handicap trebuie să primească integral stimulentul votat de majoritatea social-democrată în 2017. De doi ani, în fiecare lună, suma a fost înjumătățită ilegal la 250 de lei. Astăzi, doar prin votul consilierilor generali social-democrați au fost incluse în buget sumele necesare pentru a reduce datoria. Împreună cu majoritatea solidă pe care o voi avea în Consiliul General, voi plăti integral aceste sume. Vom actualiza și mări acest stimulent tocmai pentru că înțelegem cât de mare este nevoia acestor oameni.

În plus, împreună cu asociațiile de profil, vom pune bazele unui sistem de transport dedicat persoanelor cu dizabilități, un tip de taxi cu mașini adaptate. Am avut un astfel de proiect în mandatul anterior, Abilitaxi, și îl vom adapta și dezvolta”, a promis Gabriela Firea.

Mai mult, candidata la fotoliul de primar general a menționat că a inclus în programul de guvernare locală pentru viitorul mandat, un capitol destinat domeniului social – considerat o „Cenușăreasă” de mulți politicieni. „Este nevoie de locuințe sociale în Capitală. Tocmai din acest motiv am început construcția blocurilor din Prelungirea Ghencea, alt proiect blocat în mandatul actualului primar. Vom continua și finaliza toate blocuri, câteva sute de apartamente”, a spus Gabriela Firea. „Centrele de zi sau de tip respiro, pentru copiii și adulții cu dizabilități, sunt o mare nevoie și sunt convinsă că le putem înființa cu ajutorul primăriile de sector. Aceste proiecte pot părea mai puțin importante decât cele de infrastructură mare, poduri, pasare, reparațiile țevilor, consolidarea clădirilor, însă, și aici este vorba tot de oameni și nu cred că e de prisos să sprijin copii sau adulți în nevoie”, a conchis Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
27.1 ° C
27.8 °
25 °
53 %
4.1kmh
0 %
lun
27 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii