Metropola TV a avut dreptate în cazul Duican: Nu s-au respectat etapele de vaccinare

Metropola TV a avut dreptate în cazul Duican: Nu s-au respectat etapele de vaccinare

Influența și nepotismul, mai puternice decât respectarea etapelor de vaccinare: un student a fost vaccinat în prima etapă de vaccinare, iar în campanie a fost încălcată o regulă importantă. După ce Metropola TV a scos la iveală acest caz, Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri.

În cadrul campaniei de vaccinare au apărut și primele nereguli. După ce în urma declarațiilor coordonatorul campaniei, medicul militar Valeriu Gheorghiță afirma faptul că prima etapă este destinată exclusiv personalului medical, constatam că au apărut și nepotismele. Vaccinul a fost oferit și unei persoane influente din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Mai multe surse oficiale au precizat că în cursul zilei de 7 ianuarie 2021, șeful corpului de control și inspecțe al MAPN, generalul de brigadă Dorinel Duican, s-a prezentat la unul dintre punctele de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central pentru a fi vaccinat împreună cu fiul acestuia în vârstă de 20 de ani, Mihnea Duican.
Potrivit surselor noastre, s-a vaccinat doar fiul, ceea ce înseamnă că s-au sărit niște etape de….vaccinare.

După informațiile prezentate în exclusivitate de Metropola TV în data de 7 ianuarie 2021 (vezi și pe https://metropolatv.ro/opinii/exclusiv-nepotismul-are-prioritate-la-vaccinare), ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă a luat atitudine și i-a cerut demisia generalului de brigadă, Dorinel Duican.

În scurt timp a venit și răspunsul oficial de la Ministerul Apărării Naționale:
”În urma verificărilor executate de Direcția medicală a Ministerului Apărării Naționale, s-a confirmat faptul că fiul unui ofițer MApN, care nu făcea parte din personalul eligibil pentru etapa I, a fost vaccinat la centrul de vaccinare organizat de Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială al MApN. În urma acestor verificări, ofițerul în cauză, generalul de brigadă Dorinel Duican, șeful Corpului de Control al MApN, și-a depus mandatul, urmând să fie trecut în rezervă”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii