PSD a atacat la Curtea de Apel București decizia prin care se impune închiderea magazinelor la ora 18.00

PSD a atacat la Curtea de Apel București decizia prin care se impune închiderea magazinelor la ora 18.00

PSD a atacat în contecios administrativ, la Curtea de Apel București, decizia prin care se impune închiderea magazinelor la ora 18.00.

Social-democrații susțin că actul normativ nu are o evaluare preliminară de impact, este nemotivat și nu a respectat transparența decizională.

Mai precis, PSD susține că actul normativ nu are o evaluare preliminară de impact, așa cum prevede art. 7 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă.

„Două Românii… Oamenii care fac regulile – dar nu le și respectă! – și românii care le suportă! Iată efectul închiderii magazinelor la ora 18.00! Aglomerare, oameni înghesuiți la cozile uriașe de la case!

De aceea am solicitat în instanță anularea acestei restricții. Pentru că ea nu doar că nu-i protejează pe români, dar le pune în pericol și sănătatea!”, se afirmă pe pagina de Facebook a formaţiunii social-democrate.

Postarea este însoţită de un colaj cu aglomeraţia din magazine şi cu fotografiile în care miniştrii Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan circulă în public fără mască.

Restricţia s-a aplicat prima dată în Bucureşti în acest weekend şi s-ar putea extinde toată săptămâna, de luni până duminică, dacă rata de infectare va depăşi 7,5 la mie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii