Institutul de Psihiatrie Socola are prima ambulanţă din ultimii aproape 30 de ani

Institutul de Psihiatrie Socola are prima ambulanţă din ultimii aproape 30 de ani

La Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași s-a efectuat recepția primei ambulanțe care a fost achiziționată în ultimii aproape 30 de ani de unitatea medicală.

Managerul Bogdan Şaramet a declarat că ambulanţa este destinată transportului pacienţilor internaţi la Institutul de Psihiatrie „Socola”, inclusiv al celor de la Secţiile Exterioare din Şipote şi Bârnova. Finanţarea, în valoare de peste 324.000 de lei, fără TVA, a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii.
Potrivit sursei citate, ambulanţa este de tip A2, are targă principală cu autoîncărcare, scaun transport pacient colapsibil, butelie de oxigen de 10 litri, butelie de oxigen de volum 5 litri, balon de resuscitare adulţi, balon de resuscitare copii, aspirator de secreţii portabil.

„Este prima investiţie dintr-un lung şir de investiţii care vor contribui la creşterea calităţii condiţiilor oferite pacienţilor internaţi la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi. Pe lângă această achiziţie, am început, de asemenea, renovarea şi modernizarea Pavilionului III Femei, iar în perioada imediat următoare vom schimba întregul sistem de alimentare cu apă potabilă din spital şi vom înlocui tâmplăria externă de la Compartimentul de Neuropsihiatrie Infantilă. Bineînţeles, anul viitor vor urma şi alte investiţii astfel încât institutul să fie la nivelul aşteptărilor pacienţilor dar şi al celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii medicale”, a declarat Bogdan Şaramet, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi.

Ultima ambulanţă a fost achiziţionată de Institutul de Psihiatrie Socola în 1993.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii