Premierul Marcel Ciolacu: „Am reușit să deblocăm cele mai importante investiții din domeniul Sănătății”

Premierul Marcel Ciolacu: „Am reușit să deblocăm cele mai importante investiții din domeniul Sănătății”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în contextul vizitei efectuate pe șantierul Spitalului Regional de Urgență Iași că guvernarea actuală a reușit să deblocheze cele mai importante investiții din domeniul Sănătății:

“După 15 ani, în sfârșit, chiar dacă avem și machete și panouri, avem de această dată și un șantier în lucru în spate. După 15 ani s-au pornit cele trei spitale regionale. A fost o muncă de echipă, și a ANDIS, a domnului director, și a Ministerului Sănătății și am reușit totuși să deblocăm cele mai importante investiții din domeniul Sănătății, cele trei spitale regionale, acesta de la Iași, cel de la Cluj și cel de la Craiova.

De această dată s-a căutut să se echilibreze întreg teritoriul României și dezvoltarea să fie una uniformă. Făceam o socoteală cu domnul Bogdan Cojocaru, fostul dumneavoastră prefect, în acest moment sunt în desfășurare numai în județul Iași 8,3 miliarde de lei în investiții. 3,9 miliarde sunt pe Anghel Saligny și PNDL, 3,2 miliarde sunt numai în zona de sănătate și vreo 600 de milioane în zona de învățământ”.

Premierul a mai precizat că dacă s-ar fi făcut la timp investițiile, nu ar fi existat un număr atât de mare de români care să plece din țară:

„Totuși dacă s-ar fi făcut aceste investiții mult mai devreme, și învățământul dual, și serviciile publice de Sănătate, astăzi nu am fi vorbit despre un exod atât de mare de români din Moldova în diaspora.

La pachet cu Autostrada Moldovei, deja se finalizează și proeictările pe porțiuni din A8. S-a finalizat aeroportul din Iași. Și cu toate că am ajuns la un PIB pe cap de locuitori în Iași de 15.000 de euro sunt ferm convins că cu aceste investiții aceste sume vor fi depășite.

Este un salariu mediu net în Iași de 1.000 de euro. Lăsând glumele, nu tocmai câteodată potrivite, direcția în care se îndreaptă în acest moment în ceea ce privește dezvoltarea Moldovei este direcția corectă”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
36 °
32.8 °
32 %
3.1kmh
0 %
lun
34 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii