Sănătatea psihică a copiilor, în pericol

Sănătatea psihică a copiilor, în pericol

UNICEF trage un semnal de alarmă în legătură cu sănătatea psihică a copiilor și competențele lor academice. Chiar și în cazul țărilor dezvoltate, aproximativ 40% dintre ei nu au abilități de bază precum citirea sau efectuarea calculelor matematice până la vârsta de 15 ani.

O mulțime de copii din țările dezvoltate nu au competențe de bază precum citirea sau matematica, iar o mare parte din ei nu sunt fericiți cu viața pe care o au, spune UNICEF după o analiză a 41 de țări din Uniunea Europeană și Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. În topul țărilor ce au un mediu de dezvoltare bun pentru copii se află Danemarca, Norvegia și Olanda, iar la coada clasamentului găsim Bulgaria, Statele Unite și Chile.

Copiii în jurul cărora a fost creat clasamentul au până în 15 ani, iar România este printre fruntași la categoria sănătate psihică. Aceasta ocupă locul 4, însă când vine vorba despre competențe de citire și matematică, suntem clasați pe penultimul loc, urmați de Bulgaria.

La capitolul satisfacție de viață Turcia stă cel mai rău: doar 53% dintre copii se declară mulțumiți de viața pe care o au, iar după ei urmează Japonia și Marea Britanie. În România cifrele sunt mult mai mari: 85% din copii se declară fericiți cu viața pe care o duc, iar 4 din 5 copii români spun că își fac prieteni foarte ușor, acest lucru clasându-ne pe locul 1 în ceea ce privește abilitățile sociale. UNICEF mai anunță și că obezitatea este în creștere în rândul copiilor, întrucât un copil din 3 este supraponderal, iar cifrele nu par a stagna, ci dimpotrivă, sunt din ce în ce mai îngrijorătoare.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie pe alocuri
10.8 ° C
12.2 °
9.4 °
92 %
5.1kmh
75 %
mie
11 °
joi
12 °
vin
15 °
sâm
16 °
Dum
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii