Un medic de familie din Călărași refuză pacienții care nu se vaccinează

Un medic de familie din Călărași refuză pacienții care nu se vaccinează

Un medic de familie din județul Călărași triază bolnavii după bunul plac. Acesta a anunțat pe o rețea de socializare că nu va mai îngriji pacienții care nu se vor vaccina împotriva noului coronavirus.
Medicul susține cu tărie că pacienții trebuie să îl asculte și spune că are un articol de lege de partea sa. Medicul a declarat că nu contestă dreptul oamenilor de a refuza imunizarea, numai că așa fac dovada că nu au încredere în el.

Cătălin Petrencic, medic de familie într-o localitate din Călărași, a scris pe Facebook 
că va renunța la toți pacienții săi care nu se vor vaccina anti-COVID19. Motivul? Nu vrea să mai colaboreze cu cei care nu au încredere în recomandările sale. Medicul susține că s-a imunizat tocmai pentru a le dovodi că nu trebuie să fie sceptici în privința vaccinării.„Persoanele care au refuzat, care refuză vaccinarea sunt persoane înscrise la mine de foarte mult timp cu foarte multe boli cronice în evidență, au dat dovadă de-a lungul celor 10-15 ani că au avut încredere în mine, veneau la consult, la rețetă, la investigații și dintr-o dată am constatat că această încredere a dispărut. După ce le-am spus că am fost vaccinat și eu și asistentul, ei considerau că nu sunt argumente suficiente pentru a se vaccina și ei și mi se pare anormal, incorect, mi se pare o lipsă de încredere care nu poate să existe în relația medic-pacient, spune dr. Cătălin Petrencic, medic primar – medicină de familie.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008463396983

Medicul susț

ine că un articol de lege din drepturile și obligațiile asiguraților ar fi de partea lui. Cu alte cuvinte, el spune că asigurații au obligația „să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”.Cătălin Petrencic afirmă că pacienții refuzați de el ar putea să meargă la alți medici, așa că, el consideră că nu încalcă niciun drept, cu atât mai mult dreptul omului de a alege dacă se va vaccina sau nu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii