Italia, scoasă din lisa țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Italia, scoasă din lisa țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Autoritățile au inclus și alte state, precum Republica Moldova, Olanda, Cipru sau Turcia. O călătorie aici va presupune la întoarcea în țară 14 zile de izolare. În schimb, a fost eliminată carantina la întoarcerea din Italia.

Odată cu noua actualizare a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, oficialii de la noi au scos de pe listă Italia. Așa că cei care se întorc în țară de sărbători nu mai sunt obligați să stea în carantină sau izolare. Autoritățile precizează că măsura se aplică imediat. Pe listă au fost adăugate mai multe state, printre care Turcia și Republica Moldova. În cazul acestor țări, măsura se aplică în 24 de ore de la publicarea listei.

Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, în cazul în care fac un test pentru noul coronavirus în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ. De asemenea, o altă condiție este să nu prezinte simptomatologie specifică.
Persoanele care au avut însă COVID-19 în ultimele trei luni nu mai sunt obligate să stea în carantină.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii