Marea distanțare electorală

Marea distanțare electorală

Marea distanțare electorală. Așa se poate descrie în trei cuvinte ceea ce se întâmplă pe scena politică românească. Partide pentru care orgoliul este mai presus de rezultatul unor alegeri și se joacă de-a scenariile de guvernare.
Între timp, România reală suferă. Se închid afaceri, destine, vieți chiar. Dar ei, aleșii noștri, nu suferă. Ridică la rang de politică în stat cinismul și nepăsarea.

Ziua și ideea pentru scena politică din România. PNL va merge la negocierile cu USR-PLUS și UDMR pentru formarea unei coaliţii de guvernare cu două variante: Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedinte al Camerei Deputaților sau Orban premier şi Cîţu președinte al Senatului. „Două posibile variante – Cîțu premier și eu candidat la președinția Camerei. Dacă se acceptă, acceptăm și varianta ca PNl să desemneze premier – subsemnatul și candidat la șefia Senatului Florin Cîțu”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis a criticat voalat USR și a precizat că principalul motiv pentru care s-au blocat negocierile PNL – USR-PLUS – UDMR pentru coaliția de guvernare este că s-a încercat să se negocieze prin intermediul mass-media. De asemenea, întrebat când ar putea fi instalat noul guvern, el a spus că e posibil să se întâmple imediat după Crăciun.

„Optimal ar fi să fie instalat noul Guvern imediat după Crăciun, dar vedeți că negocierile sunt negocieri, ele câteodată merge bine și rapid, pe urmă se opresc, iarăși pornesc. Nu cred că este bine să-i împingem prea tare de la spate pe politicieni, pentru a evita greșelile care s-au mai făcut în România în formarea coalițiilor, să nu se discute problemele sensibile și ele după un timp să ducă la ruperea coaliției. Prefer să discute problemele, și cele sensibile, să găsească soluții sau să găsească abordări comune și după aceea să guverneze cu folos pentru români și pentru România, evident”, a declarat Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
36 °
32.8 °
32 %
3.1kmh
0 %
lun
34 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii