Gabriela Firea: Desființarea instituțiilor de cultură – o diversiune și o manipulare

Gabriela Firea: Desființarea instituțiilor de cultură – o diversiune și o manipulare

În contextul în care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat intenția de a închide mai multe instituții culturale bucureștene (Centrul cultural Lumina, Centrul Dalles, Casa Artelor Dinu Lipatti și Centrul Expo Arte), Gabriela Firea a reacționat printr-o postare pe pagina sa de Facebook și a catalogat acțiunea actualului edil drept o diversiune și o manipulare, o încercare de a atrage atenția de la adevăratele probleme ale administrației.

„Educația și cultura nu sunt cheltuieli nejustificate, așa cum consideră primarul Nicușor Dan! Încă o reușită în <<Noul București>>: desființarea instituțiilor de cultură! O diversiune îmbrăcată frumos sub forma unei reforme și a economiei la bugetul orașului”, a spus fostul primar general. „A primit de două-trei ori mai mulți bani de la Guvern, față de mandatul meu. Până și gradul de îndatorare a fost ridicat și tot nu e bine. Închiderea instituțiile pentru economie la buget este o manipulare. De fapt, este încă o măsură prin care primarul <<reformist>> distrage atenția de la adevăratele probleme ale Capitalei: mizeria, lipsa apei calde și a investițiilor în termoficare, traficul, poluarea, parcurile neîngrijite”, a mai spus Gabriela Firea.

„În plus, este multă rea intenție și meschinărie. Nicușor Dan amestecă cu bună știință în discuție desființarea unor instituții de cultură cu altele, special ca bucureștenii să nu mai înțeleagă nimic. Sceneta desființării instituțiilor cu bugete mari, cheltuitoare și inutile este o încercare de a-i minți încă o dată pe bucureșteni în față, dar și o desconsiderare chiar a promisiunilor importante făcute în campanie. Investiția în cultură este si-așa mică în Capitală și nu e o piedică în dezvoltarea orașului. Din contră. Asta ne arată, încă o dată, că avem un primar general care nu înțelege cum funcționează Administrația. Trei ani aceste instituții au putut funcționa, nu au fost inutile și acum, brusc, în an electoral e nevoie de acțiuni de imagine reformate, cu prețul a zeci de oameni lăsați pe drumuri”, afirmă Gabriela Firea.

„Nicușor Dan se joacă de-a reformistul, dar o face tare prost! Dacă îi păsa de oameni și dacă dădea dovadă de înțelepciune, eficientiza aceste instituții. Prin decizia sa niște oameni ajung șomeri (…). Sunt bucureșteni cărora în loc să le crească salariile, cum a promis, Nicușor Dan le desființează locurile de muncă. Și marea economie la buget este o poveste mincinoasă, o manipulare grosolană. Centrul Cultural Expo Arte are în 2023 un buget de 3,2 milioane lei – 0,028% din bugetul Capitalei. Centrul Cultural Lumina are în 2023 un buget de 4,2 milioane lei, adică 0,037% din bugetul Capitalei. Casa Artelor Dinu Lipatti are în 2023 un buget de 2,3 milioane lei, vorbim despre 0,02% din bugetul Capitalei”, mai spune fostul primar general.

„Consilierii generali PSD București se vor opune acestor decizii și vor începe o campanie de informare a bucureștenilor despre lucrurile bune pe care aceste centre culturale le-au făcut pentru oameni. Îi invităm alături și pe spectatorii sau vizitatorii acestor instituții. Ce face și mai ales ce nu face primarul Capitalei ne afectează pe toți”, a conchis Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.9 ° C
23.8 °
22.1 °
43 %
0.5kmh
0 %
mie
23 °
joi
26 °
vin
23 °
sâm
24 °
Dum
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii