Biserica, armata și Academia – Instituțiile de încredere la români

Biserica, armata și Academia – Instituțiile de încredere la români

Biserica, Armata și Academia Română sunt primele instituții în care românii au încredere, potrivit primului barometru al vieții religioase din România, prezentat în aula Academiei Române. Guvernul și clasa politică sunt în coada listei.

Biserica, Armata si Academia Romana ocupa primele locuri in ceea ce priveste gradul de incredere acordat de romani, potrivit primului barometru al vietii religioase din Romania, prezentat in Aula Academiei Romane.

Biserica este în continuare instituția care oferă cea mai multa încredere românilor, procentul demonstrează acest lucru cu peste 70 la sută încredere. Urmează armata, care se menține în clasamentul încrederii cu 61 la sută. Instituția Academiei, instituție reprezentativă a Românie ocupă locul 3 cu 45 de procente. Urmează pe rând Instituția primăriei, poliția română cu 43 la sută, respectiv 41 la sută. Ministrul Sănătății a pierdut încredere românilor, după o batalie aproape pierdută cu coronavirusul, doar 34 la sută încredere. Încrederea în Parlament și clasa politică sunt erodate puternic, ambele sunt pe ultimele locuri, cu 13 la suta si doar 9 procente.

Barometrul a fost realizat de Centrul de Cercetari Sociologice LARICS, in parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte si Institutul de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane. Sondajul a fost realizat, in perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, pe un esantion multi-stratificat de 1.000 persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei. Eroarea maxima este de plus/minus 3%.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii