Cum au evoluat tarifele pe litoralul bulgăresc

Cum au evoluat tarifele pe litoralul bulgăresc

Litoralul bulgăresc reprezintă destinația de vacanță externă aflată în primele locuri în topul preferințelor turiștilor români atunci când vine vorba de vacanța de vară, iar motivele pentru care Bulgaria ocupă acest loc sunt destul de numeroase.

Cu toate acestea, este firesc ca înainte de toate, cei care intenționează să-și petreacă vacanța aici să-și pună întrebări cu privire la costurile pe care le implică o experiență de acest gen. Ca atare, consultanții Travel Planner au realizat un studiu privind evoluția tarifelor și preferințele turiștilor români pentru sezonul 2022, potrivit financialintelligence.ro.

Cel mai întâlnit regim de cazare pe litoralul bulgăresc este cel all inclusive, ceea ce înseamnă că turiștii au asigurate la hotel cele trei mese principale pe zi, băuturi locale, alături de alte eventuale facilități. Există hoteluri cu servicii all inclusive de bază, dar și hotelurile foarte bine cotate, cu servicii superioare (ultra all inclusive).

Turiștii își pun întrebări în privința tarifelor și când să rezerve. Sunt contrariați că este scump. Dar realitatea este că s-a scumpit peste tot, mai ales la prețurile pentru produsele de bun consum sau pentru utilități. Scumpirea este normală, însă în turism este mult mai decentă decât pentru alte bunuri.

Tocmai de aceea, recomandăm turiștilor să apeleze la agențiile de turism, care au întotdeauna cea mai bună selecție a hotelurilor, în timp real. Un hotel care era foarte bine cotat anul trecut poate suferi la calitatea serviciilor în acest sezon dacă nu s-a pregătit.

Spre exemplu, un sejur de 5 nopți (15 – 20 iunie) la mare in Bulgaria, pentru o familie cu un copil și doi adulți, poate avea un preț începând cu 319 euro la un hotel de 3 stele cu all inclusive, și până la aproximativ 1053 euro la cel mai bun resort de pe întreg litoralul (Reina del Mar), cu regim de cazare ultra all inclusive.

Cel mai convenabil regim de cazare se dovedește a fi cel all inclusive, care va scuti turistul de cheltuielile de la restaurante, astfel încât, indiferent de bugetul pe care îl are alocat pentru vacanţă, acesta va ieşi în câștig. Totuși, e bine de avut în vedere că în comparație cu sezoanele trecute, anul acesta se anunță o creștere a prețurilor și în turism – atât la cazare, cât și la restaurante și alte servicii. Știm cu toții că această creștere este considerată a fi un efect al pandemiei și al inflației.

Este dificil să facem o predicție asupra tarifelor în această vară. Ele vor îngheța dar e posibil, în același timp, să apară și oferte speciale last minute sau dimpotrivă. Recomandăm turiștilor să urmărească în timp real ofertele agențiilor de turism. Unele hoteluri își asumă un grad de ocupare mai mic, de până la 70%, având probleme cu staff-ul, similare problemelor din România dar și din alte țări.

Numărul turiștilor germani dar și din alte țări din Europa occidentală este destul de mic pentru luna iunie. De aceea există oferte speciale interesante, în funcție de hotel, mai ales că în contextul conflictului din Ucraina încă nu e foarte sigură evoluția turismului în acest sezon.

Deși Bulgaria se află în topul celor mai accesibile destinații de vacanță, consultanții Travel Planner previzionează o scădere a numărului total de turiști români către această destinație, datorită ofertei variate și a unei o concurențe puternice din partea litoralului românesc, odată cu re-emiterea voucherelor de vacanță.

Un alt criteriu care dictează prețul vacanței la mare în Bulgaria este și perioada în care alegi să călătorești. O vacanță în luna iunie sau la jumătatea lunii septembrie poate fi semnificativ mai convenabilă la preț decât o vacanță la început de august, în vârf de sezon. Desigur, fiecare perioadă vine cu avantajele și dezavantajele sale.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie moderată
17.3 ° C
18.9 °
17.1 °
67 %
3.6kmh
0 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
21 °
Dum
21 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii