Sportul românesc, încotro?

Sportul românesc, încotro?

Cheltuielile guvernamentale pe care România le acordă activităților sportive sunt reduse comparativ cu statele din Uniunea Europeană. Nu investim suficient, iar sportivii nu au posibilitatea să se antreneze și să ne reprezinte cu succes în competițiile internaționale.

În România sumele de bani acordate domeniului sportiv sunt reduse. Programele Ministerului Tineretului și Sportului necesită investiții punctuale pentru dezvoltare. În anul 2018 România a alocat 30 de euro pe cap de locuitor pentru activitățile sportive și de recreere. Conform Eurostat, pentru o populație de peste 19 milioane de locuitori suma repartizată acestui domeniu este de 584,2 milioane de euro. Asta ne poziționează pe penultimul loc la nivelul Uniunii Europene. Țara care ocupă ultima poziție este Bulgaria care pe cap de locuitor alocă 11 euro.

Pe plan extern, Luxemburg este țara care investește cel mai mult în activitățile de recreere și sportive. Alocă 500 de euro pe cap de locuitor. Media Uniunii Europene este de 113 euro pe cap de locuitor. Estimativ, cheltuielile guvernamentale a tuturor celor 27 de state din Uniunea Europeană se ridică la 50,7 miliarde de euro. Sindicatul Național de Sport și Tineret din România a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că mișcarea sportivă din țară trece printr-un colaps. Sindicatul a mai afirmat că România trebuie să se inspire din acțiunile pe care le inițiază statele care pun accent deosebit pe activitățile sportive și de recreere. Conform unei statistici aproximativ 32% dintre copii din România nu practică niciun sport.

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii