Prima conferință WEBDIDACTICA din 2024: Integrarea tehnologiei în lecțiile din Școala Viitorului

Prima conferință WEBDIDACTICA din 2024: Integrarea tehnologiei în lecțiile din Școala Viitorului

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va organiza joi, 8 februarie, ora 18:00, prima Conferință WEBDIDACTICA din acest an: Integrarea tehnologiei în lecțiile din Școala Viitorului. 

Evenimentul va oferi părinților, cadrelor didactice, cercetătorilor, dezvoltatorilor de tehnologii educaționale și altor profesioniști din domeniul educației informații actuale despre avantajele folosirii tehnologiei în procesul de predare-învățare. Conferința se va desfășura online și face parte din campania „Școala Viitorului”, lansată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. În urma acesteia, o clasă din școlile și liceele din România va fi dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Conferința WEBDIDACTICA reunește speakeri, care vor prezenta metode moderne de predare și învățare în era digitală, perspective inspiraționale și informații practice despre integrarea tehnologiei în educație.

Ionuț Budișteanu, fost bursier al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la vârsta de 15 ani, acum informatician și inventator român recunoscut pe plan internațional. Acesta a fost nominalizat de către revista americană „Forbes” ca fiind unul dintre primii 30 de cei mai importanți tineri din Europa și a fost declarat de către publicația americană „Time” ca fiind unul dintre cei mai influenți tineri din lume. În cadrul conferinței de joi, 8 februarie, Ionuț Budișteanu va prezenta, din perspectiva sa, modul în care tehnologia poate revoluționa procesul de învățare și predare. Ionuț este un tânăr absolvent al școlii românești, dar care a ajuns la un nivel de performanță prin studiu individual.

„Educația în era Inteligenței Artificiale” va fi tema susținută de Alin Chiriac, Fondator ADFABER, care va pune în discuție exemple concrete de utilizare a tehnologiei în procesul educațional și va prezenta care sunt beneficiile acestora pentru elevi și profesori.

Realizatorul emisiunii TV 24IT, Laurențiu Matache, va expune provocările și amenințările ChatGPT-ului în școli, răspunzând la întrebarea: „Cum poate fi folosit acesta în avantajul elevilor”.

Expertul în tehnologie pentru educație, Dănuț Eremenco, va prezenta tendințele actuale din domeniul tehnologiei și modul în care acestea pot fi integrate în mod creativ în procesul de predare-învățare.

Psiholog și expert în educația de excelență, Gabriela Maalouf, va pune accent pe aspectele psihologice și emoționale ale utilizării tehnologiei în educație și va evidenția rolul esențial al părinților în acest proces. Expertul le va împărtăși celor prezenți tehnici pentru a motiva și implica elevii în era digitală.

Seria de conferințe WEBDIDACTICA, un proiect al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, reprezintă o platformă interactivă care aduce împreună experți, cercetători și pasionați de tehnologie, oferind participanților oportunitatea de a dezbate, învăța și inspira.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
nori împrăștiați
19.9 ° C
20.5 °
18.9 °
56 %
4.5kmh
40 %
sâm
21 °
Dum
22 °
lun
22 °
mar
21 °
mie
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii